POLICIJA SE OGLASILA O NAPADU: HGSS-ovac ipak nije zaradio prijavu

Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Nakon uzburkanih reakcija zbog najave da će prijaviti i napadnutog te ozlijeđenog HGSS-ovca zbog tučnjave na Platku, policija je u četvrtak navečer ipak izvijestila kako HGSS-ovac nije među prijavljenima.

“Obavještavamo javnost da između pet osoba za koje je utvrđeno počinjenje prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv  javnog reda i mira, nije riječ o ozlijeđenom pripadniku HGSS-a, kao što je netočno navedeno u objavama pojedinih medija”, poručila je policija u priopćenju.

Dodali su i kako je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci dobilo policijsko izvješće s potpunom dokumentacijom oko nasilnog incidenta u nedjelju.

Podsjetimo, u četvrtak je zbog najave da bi i napadnuti pripadnik HGSS-a  mogao biti prijavljen, šokirao je šefa HGSS-a, Marka Andrića.

Policija je, kao opravdanje prijavljivanja HGSS-ovca, rekla kako postoji videosnimka incidenta u kojemu se vidi kako se HGSS-ovac unosio u lice muškarcima koji su vozili auto po skijaškoj stazi dok im nije zaglavio u snijeg (koji su inače, trenirani MMA borci).

ČELNIK GORSKE SLUŽBE U ŠOKU! Nije mu jasno kako je prijavu zaradio napadnuti HGSS-ovac: ‘Zar je to razlog da se nekoga brutalno prebije?’

“Mislim da je to apsolutno netočno, a u slučaju da je unošenja u lice bilo, zar je to razlog da se nekoga brutalno prebije?”, upitao je Andrić.

Policija je navela kako su prijave prekršajne, a ne kaznene.


Komentari