POLICIJA SE OGLASILA O BRUTALNOM PREMLAĆIVANJU: Trojac koji je mlatio HGSS-ovce i djevojku zaradio prekršajnu prijavu

Ilustracija: Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

Policija se oglasila o divljaštvu koje se u nedjelju dogodilo na poznatom skijalištu Platak gdje su pretučena dvojica HGSS-ovca i jedna djevojka. Otkrili su da još uvijek provode kriminalističko istraživanje.

”Prema dosad utvrđenom, tučnjava između više osoba dogodila se oko 20 sati na skijaškoj stazi, a zbog kretanja osobnog vozila po toj stazi. Naime, 21-godišnji hrvatski državljanin se nepropisno kretao osobnim vozilom marke BMW po stazi uslijed čega je vozilo propalo u snijeg te je potom zatražio pomoć od 43-godišnjeg djelatnika zimske službe da ga odveze sa staze. Budući da isti to nije mogao učiniti, 21-godišnjak se s još dvojicom suvozača s njime verbalno, a potom i fizički sukobio. U nastavku tučnjave sudjelovale su i druge osobe, a pritom je troje hrvatskih državljana ozlijeđeno te su zatražili liječničku pomoć u KBC Rijeka.

Tijekom dosadašnjeg istraživanja, policija je utvrdila da su trojica hrvatskih državljana, starosti 21 i 22 godine, počinila prekršaj iz čl. 6. naročito drsko i nepristojno ponašanje iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, i protiv njih će biti podneseni optužni prijedlozi nadležnom općinskom sudu. O prekršaju 21-godišnjeg vozača policija je dostavila i obavijest komunalnom redarstvu u čijoj je nadležnosti daljnje procesuiranje.

Kriminalističko istraživanje se nastavlja provedbom svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile relevantne činjenice ovog događaja i po okončanju će biti  podnesene odgovarajuće prijave protiv počinitelja”, priopćila je policija iz koje tvrde da su, prema njihovima informacijama, troje ozlijeđenih zaradili samo lakše ozlijede. Prethodno su mediji izvijestili da je riječ o teškim tjelesnim ozljedama, ali i da je u jednom trenutku jedan od HGSS-ovaca ostao bez svijesti.

Oglasio se i HGSS

Podsjetimo, među troje pretučenih su dvojica volontera HGSS-a te djevojka koja im je pokušala pomoći. O svemu se oglasio i se HGSS koji je zgrožen napadom.

”Ogorčeni smo ovim bezočnim napadom na naše članove koji su proteklog vikenda odvojili svoje slobodno vrijeme kako bi osiguravali posjetitelje na skijalištu Platak. Nakon završetka akcije i dežurstva bez ikakvog povoda i motiva došlo je do napada na naše članove – volontere. Vjerujemo da će institucije slučaj pomno istražiti i adekvatno sankcionirati počinitelje. Našim napadnutim članovima pružit ćemo svu potrebnu pomoć i podršku te im želimo brzi oporavak”, poručio je HGSS.


Komentari