POLICIJA SE ANGAŽIRALA OKO PROMETNE NESREĆE KOD SLAVONSKOG BRODA: Objavili poseban broj za informacije o ozlijeđenima, otkrili sve detalje

Nakon strašne prometne nesreće koja se tijekom jutra dogodila u Slavonskom Brodu, policija je objavila detalje, a hrvatske su se hitne službe odmah bacile na posao.

Navode naime kako je Županijski centar 112 Slavonski Brod zaprimio oko 6 sati i 20 minuta dojavu o slijetanju i prevrtanju autobusa stranih registarskih oznaka na autocesti A-3 iza čvora zapad Slavonski Brod u smjeru Lipovca. Radi se o autobusu iz Kosova i prema trenutno dostupnim podacima svi putnici su strani državljani, vjerojatno Kosova, od kojih je deset osoba smrtno stradalo, a 44 osobe prevezene su na liječenje u bolnicu u Slavonskom Brodu te bolnicu u Novoj Gradišci.

Preostalim neozlijeđenim osobama iz autobusa na prijedlog Područnog ureda civilne zaštite Osijek Ravnateljstva civilne zaštite, nužni smještaj je osigurao Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije.

Kako bi sve informacije bile točne te obitelji mogle stupiti u kontakt sa svojim članovima obitelji, policija je otvorila poseban telefonski broj: 035201111 na koji se mogu dobiti informacije o ozlijeđenim osobama.

Što se dogodilo?

Kako govore iz policije, nesreća se dogodila na način da je 52-godišnji državljanin Kosova upravljao autobusom kosovskih nacionalnih i registarskih oznaka, južnom kolničkom trakom autoceste A3 Bregana-Lipovac iz smjera zapada u smjeru istoka. Dolaskom do 211. kilometra autoceste A3, vozač se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je vozilom prešao na travnatu površinu, a potom je došlo do prevrtanja autobusa na bočnu stranu.

U 10,40 sati, 52-godišnji vozač autobusa je uhićen te će, nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela iz članka 227 Kaznenog zakona Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu biti predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske, a potom i nadležnom državnom odvjetništvu, zaključili su.


Komentari