Policija s Uskokom uhitila 21 osobu: Sumnjiče se za nekretninske prijevare, a njihov vođa otprije poznat zbog sličnog incidenta

Foto: PUZ / Ilustracija

Sumnja za niz prijevara s nekretninama potaknulo je zajedničku akciju Uskoka i policije u kojoj je uhićeno dvadesetak osoba.

Najviše uhićenih u ranojutarnjim satima bilo je na zagrebačkom području, a USKOK je umiješan u istragu zbog sumnje kako su prijevare počinjene u sklopu zločinačkoga udruženja.

Jutarnji list neslužbeno je doznao kako je prvoosumnjičeni ni manje ni više nego 65-godišnji Krešo Matić, koji je već ranije imao iskustva s ovakvom vrsti prijevare, kao i problema sa zakonom. Jutarnji podsjeća kako je Matić prije više od deset godina, zajedno s Jagodom Blum bio optužen za nekretninske prijevare koje su sudski epilog dobile 2013. godine. Nepravomoćno je kažnjen s 4 godine i 10 mjeseci zatvora, dok je vodeća Blum nepravomoćno kažnjena s 9 godina zatvora.

Matić je u toj prijevari prikupljao podatke o nekretninama, te ih je Blum fiktivno prodavala građanima, na prijevaru im uzimajući novac.

Provode se dokazne radnje

O svemu se oglasila i Policijska uprava zagrebačka (PUZ) te navode kako je na području njihove uprave uhićena 21 osoba.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode finalizaciju kriminalističkog istraživanja usmjerenog na više osoba zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela prijevara s nekretninama u sastavu zločinačkog udruženja. Tijekom jutra na području Policijske uprave zagrebačke uhićena je 21 osoba nad kojima se provodi kriminalističko istraživanje, a u akciji sudjeluje 75 policijskih službenika. Također, na širem zagrebačkom području je u tijeku provođenje dokaznih radnji, na više lokacija”, proučili su iz PUZ-a.

Dodali su i kako će osumnjičeni po završetku istrage biti u pritvoru, a kaznenu prijavu podnijeti će USKOK-u.

 

Komentari