Policija šokirana raspletom zločina iz Dubrave: ‘BMW je zapaljen zbog iznude 100.000 eura’

Facebook

Preko dva mjeseca zagrebačka je policija istraživala slučaj piromana koji je u sitnim noćnim satima 10. travnja u Legradskoj ulici zapalio BMW 535 u vlasništvu tvrtke Fly buy Fly.

Istražitelji su na kraju uhitili vlastitog kolegu Ivana Lugaričeka (26), ali i njegova prijatelju Darka Merkaša (49), inženjera prometa.  Taj je uhićeni dvojac, sumnja se, pokušao  iznuditi od čelnih ljudi Fly buy flya, Nikole D. i Josipa B., 100 tisuća eura, a sve jer je Merkašev sin još jesenas završio u zatvoru.

Snimka kamere

Tog 10. travnja nešto iza ponoći 26-godišnji policajac dovezao se Smartom do kafića Step u Dankovečkoj ulici. Ispred kućnog broja 6. ostavio je parkirano vozilo te je 10 minuta nakon ponoći došetao do Inine crpke gdje je natočio u kanistar litru benzina, piše Jutarnji.

Platio je i Smaetom s e uputio u Legradsku, do ograđenog dvorišta Fly buy fly na kojem je Merkaš 10 dana prije toga ulio strah u kosti Josipu B. Lugariček je u  00:40 preskočio ogradu tvrtke te polio benzinom i zapalio BMW 353 pričinivši oko 150.000 kuna štete.

Kako su za Jutarnji tijekom očevida rekli stanari Legradske, na tom parkiralištu konstantno je zavidan vozni park, od Jaguara i Porschea, preko BMW-a, do Mercedesa. Stanare je iz sna trgnula snažna detonacija zbog koje se sve treslo. Zapaljenom autu požar je uništio prednji dio vozila i unutrašnjost, dok je na susjedom, iste marke i modela, nastradao prednji dio i blatobran, svjetla…

Pucao iz smarta

Osumnjičenom iznuđivaču i prijatelju policajcu, sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je pritvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela. Iako sve do tog podmetanja požara vlasnici Fly buy flya nisu prijavljivali prijetnje, s istražiteljima je Josip B. detaljno podijelio svoju agoniju, navodi Jutarnji i dodaje kako je dotični izrazio strah za sigurnost pa je za sebe i svoju familiju zatražio zaštitu policije.

U istrazi su se policajac Lugariček i Darko Merkaš branili šutnjom.


Komentari