RAZRIJEŠENA PLJAČKA U HEINZELOVOJ: Uhićen načelnik krim policije Željko Dolački!

Photo: Zarko Basic/PIXSELL

Postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist.

Policija je provela kriminalističko istraživanje nad hrvatskim državljaninom (1969.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti.

“Istražujući slučaj provale u službene prostorije Policijske uprave zagrebačke u Heinzelovoj ulici (s 3. na 4. travnja 2016.), policijski službenici utvrdili su kriminalističkim istraživanjem postojanje osnova sumnje da je osumnjičena osoba policijski službenik PU zagrebačke. Kako su mu prilikom obavljanja službe bili dostupni predmeti privremeno oduzeti tijekom kriminalističkih istraživanja, a koje je osumnjičeni uzeo i zadržao za sebe, postoji sumnja da je lažno prikazao slučaj provale te iskoristivši svoj položaj, pribavio sebi znatnu imovinsku korist”, stoji u priopćenju MUP-a.

Policija navodi da će osumnjičeni biti predan pritvorskom nadzorniku, a zbog postojanja osnova sumnji da je počinio kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, policija će protiv njega podnijeti kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

Pretražili kuću načelnika krim policije Željka Dolačkog

Policija je u petak 22. travja ujutro, u sklopu istrage vezane uz pljačku ureda zgrade MUP-a u Heinzelovoj ulici, pretražila kuću Željka Dolačkog, suspendiranog načelnika Sektora kriminalističke policije. Jutarnji list neslužbeno doznaje kako policija sumnjiči Dolačkog da je sam ukrao novac i zlato iz svog ureda u Heinzelovoj.

Prisjetimo se, 4. travnja je iz sefa u uredu načelnika krim-policije, Željka Dolačko, ukradeno 280 tisuće eura i dva kilograma zlata.


Komentari