Policija prijavila organizatore velikog prosvjeda u Zagrebu, oni su se o tome ‘pohvalili’ na društvenim mrežama

Foto: Zagreb.info

Nakon što su prije dva dana izvijestili da tragaju za organizatorima subotnjeg prosvjeda na Trgu bana Josipa Jelačića, policija je danas objavila nove detalje istrage. Naime, otkrili su tko su organizatori te se protiv njih podiže optužni prijedlog.

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su dvojica 51-godišnjaka kao fizičke osobe u svojstvu organizatora organizirali javno okupljanje, bez da su to sukladno odredbama Zakona o javnom okupljanju (NN 128/99, 90/05, 139/05, 150/05, 82/11, 78/12) prijavili nadležnoj Policijskoj upravi zagrebačkoj i bez da su poduzeli mjere osiguranja reda i mira na tim javnim okupljanjima.

Iz navedenog razloga, temeljem članka 109. a stavka 1. Prekršajnog zakona, policijski službenici su obojici uručili Obavijest da će protiv njih biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja iz članka 7. stavka 1. i članka 16. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju, kažnjivo po članku 34. stavak 1. istog Zakona.

Policijska uprava zagrebačka nastavlja kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska drugih mogućih počinitelja kaznenih djela ili prekršaja, izvijestili su iz PUZ-a.

Radi se o Marku Franciškoviću i Andriji Klariću. Uručenje prijave za “pohod” na HRT Francišković je objavio na Youtube kanalu:

Prijavu je putem Facebooka, podijelio i Andrija Klarić koji je poručio:

“Lijepo sam im rekao da je organizator hrvatski narod, adresa RH bb. Još uvijek ne vjeruju”.

Načelnik Sektora policije Policijske uprave zagrebačke Davor Posilović izjavio je u nedjelju da policija intenzivno traga za organizatorima subotnjeg neprijavljenog prosvjeda protiv covid potvrda u Zagrebu, ali i za osobama koje su napale novinara RTL-a Gorana Latkovića.

Podsjetimo, više tisuća građana prosvjedovalo je u subotu poslijepodne u središtu Zagreba na najvećem okupljanju protiv covid potvrda. Sa središnjeg zagrebačkog trga prosvjed preselio na Prisavlje ispred zgrade HRT-a, kamo se zaputio dio prosvjednika koji su tražili razgovor s ravnateljem i uključivanje u program te pozivali na obustavu “cenzure” javne televizije.


Komentari