Policija objavila izvješće o huliganizmu crnogorskih navijača na Trgu bana Jelačića

Photo: Filip Kos/PIXSELL

Usred Zagreba vikali “Ovo je Srbija” i “Ubij ustaše”, razbijali i radili nered

“U nedjelju 25. ožujka oko 14.10 sati u Centru na prostoru Trga bana Josipa Jelačića, prije početka košarkaške utakmice KK Cedevita i KK Budućnost iz Crne Gore, skupina gostujućih navijača narušavala je javni red i mir te su tijekom i nakon postupanja policijskih službenika odbacili predmete pogodne za napad.

>>> (FOTO) Huliganski ispad u centru Zagreba: Navijači razbijali i vikali ‘Ovo je Srbija’?

Zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira i svladavanja otpora policijski službenici su nad njima uporabili sredstva prisile (raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i službenicu palicu).

U službene prostorije dovedeno je 57 osoba, od kojih je 12 prepraćeno uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Zagrebu, a za 45 ih je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Od 45 osoba kojima je izdan prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petero je izdan i prekršajni nalog za prekršaj iz članka 139. Zakona o strancima”, kažu iz policije.

Oštećenje kombi vozila

Jučer oko 18.45 sati na Trešnjevci na Trgu Krešimira Ćosića, nepoznati je počinitelj razbio prozor kombi vozila crnogorskih nacionalnih registracijskih oznaka te kroz otvor ubacio lakozapaljivu tekućinu i zapalio.

Požar su ugasili vatrogasci, a na vozilu su nastala manja oštećenja


Komentari