HRVATSKA POLICIJA U BEOGRADU Ostat ćemo ovdje dok se ne utvrdi uzrok smrti, obitelj treba prva saznati je li to Matej

Potraga za Matejem Perišom (Foto: Tom Dubravec / CROPIX)

Delegacija hrvatske policije popodne je stigla u Beograd, a predvodi je pomoćnik glavnog ravnatelja policije i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac.

Ondje su u 19 sati održali konferenciju za novinare na kojoj su izvijestili da će sutra još vidjeti koje se radnje trebaju poduzeti.

“Rezultati DNA ovise iz kojeg će se materijala raditi, krv, mekog tkiva ili kosti i o tome ovisi koliko će trajati analiza”, poručio je Gerovac.

“Kada se provede obdukcija, onda će se moći reći uzrok jer je tijelo bilo nekoliko mjeseci u vodi”, rekao je.

“Ostat ćemo ovdje dok se ne utvrdi uzrok smrti, Matejeva obitelj treba prva saznati ako se potvrdi da je to Matej.”

“Vijesti koje su upućivale na to što se Mateju događalo, molio bih da se to ne radi. Policija je ovdje korektno izvještavala, a ove lažne vijesti štete daljnjem radu policije”, rekao je Gerovac.

 

Podsjetimo, jutros oko 9:30 sati, nekoliko stotina metara od Velikog ratnog otoka u Beogradu, pronađeno je beživotno tijelo.

Riječ je o mjestu na kojem se Sava ulijeva u Dunav a koje je za vrijeme intenzivne potrage pregledano čak nekoliko puta.

Nenad Periš potvrdio je za srpski Telegraf da je dobio obavijest od policije da je u Dunavu kod Ada Huje  pronašla tijelo mladića koji po opisu, ali i odjeći odgovara Mateja Periša.

Potom je dežurni zamjenik Višeg javnog tužitelja u Beogradu obavio očevid na licu mjesta i naložio obdukciju, toksikološke i DNK analize, kojima će se utvrditi identitet, za sada NN osobe, kao i uzrok smrti.

Prema kasnijem pisanju Telegrafa, pronađeni su sat i mobitel. Mladić je na sebi imao traperice, majicu sa slikom i jednu bijelu tenisicu što se poklapa s odjećom kakvu je Matej nosio u noći nestanka.

Blic je objavio kako je na pronađenom tijelu bila tamna majica na kojoj  piše “Power Super Cleaner” ispisano u krug žutim slovima uz sliku jaguara. Istu kakvu je i Matej imao.

Najteži trenuci za Matejevu obitelj

“Jutros su me zvali i rekli da je nizvodno niz Dunav pronađeno tijelo mladića i da sve ukazuje da je riječ o Mateju. Po odjeći, satu, sve ukazuje da je riječ o njemu, ovo je strašno velika bol za sve nas”, rekao je Nenad Periš za Novu.rs.

“Čekali smo sve vrijeme radosnu vijest, a istina je takva kakva jest. Zahvaljujem svima koji su bili uz nas, pomagali nam i pružali podršku”, poručio je Periš.

“Život je nepredvidiv, svi mi znamo da ćemo se jednog dana morati rastati. Matej nije ni probao život, tek 27 godina, tek je život bio pred njim. Koliko god da je sad teško i bolno, mi ćemo se ponovno sresti i zagrliti”, kaže.

 


Komentari