POLICIJA OBJAVILA DETALJE! Vozač Audija prvo udario Mini Coopera, htio pobjeći s mjesta nesreće i onda napravio još veću. Završio je na Rebru

Photo: Matija Habljak/PIXSELL

Nakon što je u ponedjeljak oko 14.30 objesnom vožnjom 67-godišnji vozač Audija pokosio šest automobila, ugrozio nekoliko života i završio na krovu, zagrebačka je policija objavila rezultate očevida.

Iz policije otkrivaju da je 67-godišnjak vozio Audi A5 Maksimirskom cestom te je dolaskom do raskrižja sa Štefanovečkom stao iza Mini Coopera kojeg je vozio 44-godišnjak.

U jednom trenutku, krenuo je neopreznom vožnjom unaprijed, zbog čega je prednjim dijelom vozila naletio na stražnji dio Coopera. Nakon toga, s ciljem da napusti mjesto prometne nesreće i ne razmijeni podatke s drugim sudionikom iz spomenute nesreće, nastavio je vožnju te je iz obijesti povećao brzinu kretanja, krećući se brzinom većom od 50 km/h od dopuštene u naseljenom mjestu.

Dolaskom do kućnog broja 32 izgubio je kontrolu nad vozilom zbog čega je sletio desno van kolnika na južni nogostup, gdje je prednjom desnom bočnom stranom naletio na Renault Kangoo i Renault Megane, koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava.

POGLEDAJTE VIDEO:

Audi je nastavio nekontrolirano kretanje i naletio na BMW, koji se nalazio također nepropisno parkiran na južnom nogostupu, a koji je od siline naleta odbačen u smjeru jugoistoka pri čemu je naletio na 67-godišnjeg pješaka, koji se kretao navedenim nogostupom.

Dijelovi vozila oštetili su obližnji izlog, nakon čega je Audi nastavio nekontrolirano kretanje u istom smjeru te naletio na Mazdu, BMW, Audi A5 i VW Golfa koji su bili nepropisno parkirani na nogostupu s južne strane kolnika ulice Dubrava gdje je došlo do prevrtanja Audija. Okrenuo se na krov te konačno zaustavio na tražnicama.

Nakon tog prevrtanja, dijelovi vozila oštetili su poklopac motora VW Golfa i bočni dio Toyote Yaris koji su također bili nepropisno parkirani.

POGEDAJTE VIDEO:

Na samom mjestu događaja, 67-godišnjem pješaku je pružena liječnička pomoć te je odbio daljnji bolnički pregled, dok je osumnjičeni prevezen kolima hitne pomoći u KBC Zagreb, a ozlijede su kvalificirane kao tjelesne ozlijede s mogućnošću prekvalifikacija.

Zbog daljnjeg vještačenja i utvrđivanja okolnosti nastanka prometne nesreće vozaču je privremeno je oduzet osobni automobil marke Audi A5. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja kaznena prijava će biti podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, javlja policija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Komentari