Policija objavila detalje stravičnog zločina u Mlinovima: ‘Pronašli smo troje djece bez znakova života’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagrebačka policija poslala je službeno priopćenje o zločinu koji je potresao Zagreb, ali i cijelu Hrvatsku.

“Danas, 25. rujna oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja.

Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku”, priopćili su iz policije.

Oglasio se i DORH

“Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu je u ranim jutarnjim satima 25. rujna 2021. u Zagrebu, u suradnji s policijskim službenicima, provela očevid povodom pronalaska tri mrtva tijela u stanu u Mlinovima.

Postoji osnova sumnje da je austrijski državljanin (1965.) počinio kaznena djela teškog ubojstva iz članka 111. Kaznenog zakona na štetu troje maloljetne djece.

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu u suradnji s policijom poduzima daljnje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svrhu utvrđivanja svih okolnosti počinjenja ovih kaznenih djela”, stoji u priopćenju.

Otac djece je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim “Zbogom svima…” te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice.

Naveo je kako se u posljednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao “braću iz masonske lože” koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Inače je iz Beča te ima vlastitu konzultantsku tvrtku. Bivša i sadašnja partnerica su Hrvatice. Podaci o identitetu su poznati redakciji portala Zagreb.info.


Komentari