POLICIJA OBJAVILA DETALJE PUCNJAVE U CENTRU ZAGREBA! Pucao iz plinskog pištolja

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

PU zagrebačka objavila je detalje pucnjave koja je danas poslijepodne preplašila građane u Tkalčićevoj ulici u centru grada. Ističu kako su policijski službenici su pravovremenom reakcijom dvojicu muškaraca stavili pod nadzor te proveli kriminalističko istraživanje.

“Temeljem dojave koju je Policijska uprava zagrebačka zaprimila oko 13.15 sati o možebitnoj pucnjavi i sukobu dvije osobe na području Centra, Tkalčićevoj ulici, policijski službenici su osobe koje se dovode u vezu s događajem, 46-godišnjaka i 36-godišnjaka stavili pod nadzor”, priopćili su iz policije.

Ističu kao su provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 46-godišnjak posjedovao plinsko oružje iz kojeg je pucao u trenutku dok je 36-godišnjak bio na udaljenosti na kojoj mu nije bio ugrožen život te da ozlijeđenih osoba nije bilo.

“Po utvrđenim činjenicama i svim okolnostima, utvrđeno je kako ne postoje elementi kaznenog djela, već da su 46-godišnjak i 36-godišnjak počinili prekršaj iz članka 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je 46-godišnjak počinio i prekršaj iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana”, kažu iz PU zagrebačke.

Komentari