POLICIJA OBJAVILA DETALJE NAVIJAČKIH SUKOBA U TKALČI: Britanci se mlatili i međusobno, letjele su stolice, krigle, boce…

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zagrebačka policija objavila je detalje navijačkih sukoba između onih kluba West Ham i zagrebačkog Dinama koji se dogodilo u Tkalčićevoj ulici u srijedu navečer.

“Oko 21.25 sati na adresi u Zagrebu u Tkalčićevoj ulici, policijski službenici koji su bili raspoređeni na poslovima osiguranja povodom utakmice koja se odigrava na NK „Maksimir“ uočili su tenzije između gostiju na terasi ugostiteljskog objekta kojoj je slijedila tučnjava između više osoba, odnosno gostujućih i domaćih navijača”, tvrde pa dodaju: “Policijski su službenici pravovremeno, uz uporabu sredstava prisile tjelesne snage i palice, izdvojili te zadržali četiri državljana Velike Britanije starosti 23, 20, 25 i 23 godine koji su se nalazili u grupi koja je fizički i pomoću drugih predmeta (stolicama, kriglama, bocama) napala dvojicu hrvatskih državljana starosti 26 i 21 godinu. U sukobu, s obzirom da je 26-godišnjak ozlijeđen pozvana je hitna medicinska pomoć dok 21-godišnjak nije imao ozljede”. Ozlijeđenom 26-godišnjaku je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici „Sestre milosrdnice“ gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

U isto vrijeme, policijski službenici Interventne jedinice policije, koji su se također nalazili u zoni sukoba, uz uporabu sredstava prisile, izdvojili su još jednog državljanina Velike Britanije starosti 25 godina. Također, uporabili su sredstva prisile nad dvojicom državljana Velike Britanije starosti 35 i 31 godinu, a koji su se međusobno potukli na terasi ugostiteljskog objekta.

Svi navedeni državljani Velike Britanije uhićeni su i privedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinili kazneno djelo „Sudjelovanje u tučnjavi“.

Na triježnjenju

Iz policije dodaju i kako je državljanin Velike Britanije starosti 31-godinu uhićen te je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrežnjenja nakon čega će se provesti kriminalističko istraživanje. Nadalje, 35-godišnji državljanin Velike Britanije s kojim se potukao, prevezen je u KB Sveti duh radi pružanja liječničke pomoći, dok će ozljede biti okvalificirane naknadno te shodno tome i događaj biti okvalificiran.

Svi privedeni osumnjičeni su pod utjecajem alkohola te će se po otrježnjenju provesti kriminalističko istraživanje.

Dodaju i kako su u 21.45 sati, policijski službenici Interventne jedinice policije na Trgu bana Josipa Jelačića uočili dvojicu maloljetnika, navijače domaćeg kluba koji su kod sebe imali predmete pogodne za napad pa su zbog toga privedeni u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Komentari