Policija obavila detalje sudara, otkriven i identitet dvadesetogodišnjaka koji je skrivio prometnu nesreću

Dvadesetogodišnji Marin Kamenički u četvrtak oko 21:10 skrivio je jednu od najtežih prometnih nesreća u Zagrebu posljednjih nekoliko godina. Pritom su poginule dvije žene, a još je troje ljudi ozlijeđeno.

>>> (FOTO) U stravičnoj nesreći sinoć u Zagrebu poginule dvije žene: vozač po Ilici jurio više od 150 kilometara na sat

Inače, Kamenički je zaštitio svoje profile na Instagramu i Facebooku, no poznato je da je radio kao savjetnik uprave radija Enter Zagreb.

Ironično, on je također bio i predsjednik udruge Karlo Klaić, čiji su ciljevi:

  • Poticanje mladih na odgovorno ponašanje tokom konzumacije alkohola i sl.
  • Podizanje svijesti i znanja u svrhu smanjenja rizičnog ponašanja svih sudionika u prometu
  • Poricanje sigurnosti prometa i prometne kulture
  • Savjetovanje osoba čiji su bližnji stradali u prometnim nezgodama
  • Poticanje na rad, učenje, zdravlje i sport

Misija udruge prvenstveno je predočiti mladoj populaciji da kada dođe do uporabe alkoholnih pića i sličnih opijata, koji su danas jako popularni, ne dovodi pojedinca da upravlja vozilom. ”Ako spasimo i jedan život, kao da smo spasili cijeli svijet”.

Inače, udruga je povezana s auto-moto manifestacijom “Kec na desetku”.

Ta se manifestacija održava u čast Karlu Klaiću koji je “volio automobile i adrenalin te poginuo u prometnoj nesreći 1. listopada 2016. godine”. Stoga je cilj manifestacije “okupljanje svih ljubitelja brzih i sportskih automobila te njihovo ujedinjenje”.

Priopćenje policije

Zagrebačka policija u petak je objavila priopćenje u kojem je opisala nesreću koja se dogodila 23. kolovoza oko 21.15 sati.

Dvadesetogodišnjak je upravljao Mercedesom zagrebačkih registarskih oznaka llicom u smjeru zapada te je najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom i kod kućnog broja 422 naletio na rubni kamen uz desni rub kolnika.

U zanošenju je prešao u suprotni smjer na južnu kolničku traku i naletio na betonski potporni zid, a prednjim dijelom vozila na Opel Astru zagrebačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 57-godišnjak.

U daljnjem kretanju, 20-godišnjak je naletio na Renault Clio krapinskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 25-godišnjak, a potom na mercedes zagrebačkih registarskih oznaka kojim je upravijala 43-godišnjakinja. U prometnoj nesreći smrtno su stradale suvozačice iz Mercedesa i Opel Astre, 23-godišnjakinja i zasad nepoznata żenska osoba.

Teško je ozlijeđen 57-godišnji vozač Opel Astre, a liječnička pomoć mu je pružena u KBC Sestre milosrdnice, dok je 20-godišnji vozač Mercedesa lakše ozlijeđen, a liječnička pomoć mu je pružena u KB Sveti Duh. Iz Renaulta Clija lakše je ozlijeđena 24-godišnja putnica.

Do 4.20 sati promet Ilicom u oba smjera od Roginine do Vrapčanske ulice je bio obustavljen, objavili su iz policije.

Komentari

loading...