Policija napokon privela osumnjičene za ubojstvo kontroverznog bankara iz 1999. godine

Foto: Robert Fajt / CROPIX

Kontroverzni bankar Ibrahim Dedić ubijen je 1999. godine ispred svog doma u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu, a policija je napokon riješila ovaj slučaj, saznaje Dnevnik Nove TV.

Dedić je ubijen ispred svog doma u Ivekovićevoj ulici u Zagrebu 3. srpnja 1999. godine, a na njega su pucali napadači iz crnog BMW-a. Bio je prvi privatni bankar na ovim prostorima i policija je intenzivno, ali bezuspješno godinama tragala za njegovim ubojicama.

Istina o cijelom slučaju do danas nije poznata, no nakon 20 godina policija vjeruje da zna tko su osobe odgovorne za smrt Ibrahima Dedića. Istražitelji su u Heinzelovoj jučer obavljali razgovore s više osoba koje dovode u vezu s ovom likvidacijom, koja se dogodila prije gotovo desetljeća.

Nakon godina rada tim istražitelja zagrebačkog Odjela za krvne delikte vjeruje da ima dovoljno čvrste dokaze da ubojicu smjesti iza rešetaka.

Sin ubijenog Dedića tužio je Republiku Hrvatsku i tražio odštetu od 10 milijuna kuna. Istražitelji su tijekom 20 godina intenzivno tragali za ubojicom, a iako je slučaj otišao u hladni pogon, izgledno je kako se sada pojavilo ono što se naziva zatvorenim krugom indicija, koji je policiju odveo na vrata ubojice.


Komentari