Policija je ‘globila’ četiri vozača i skupila preko 50 tisuća kuna: Neslavnom rekorderu zbog lažnih tablica i dva promila ispisali ‘masnu’ kaznu

Foto (ilustracija): Borna Filic/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o jučerašnjim neslavnim rekorderima u zagrebačkom prometu kojima je ispisala kazne u vrijednosti od preko 50 tisuća kuna.

U ponedjeljak, 11. travnja oko 2.35 sati 31-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Selske ceste u smjeru istoka. Nadzorom kod raskrižja sa Savskom cestom, policijski su službenici utvrdili da upravlja vozilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Vozač je uhićen i prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 15.300 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci.

Istoga dana oko 15.20 sati 32-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se kolnikom Ulice Šestinski dol. Kod kućnog broja 56 zaustavili su ga policijski službenici, a obavljenom kontrolom utvrđeno je da je njegovom osobnom automobilu isteklo važenje prometne dozvole, da upravlja osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita, dok je ponuđeni mu test na prisutnost opojnih droga i lijekova u organizmu odbio. Nakon uhićenja vozač je prepraćen na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 22.300 kuna.

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Dvadesetak minuta kasnije, na Zagrebačkoj cesti, 58-godišnjak je prije nego što je stekao pravo na upravljanje motornim vozilima zbog prikupljenih 15 negativnih prekršajnih bodova te za vrijeme dok je u krvi imao 2,34 g/kg alkohola upravljao osobnim automobilom na kojem su postavljene nepripadne registarske pločice i kojem je u rujnu 2020. godine isteklo važenje prometne dozvole. Dolaskom do kućnog broja 185 D skrivio je prometnu nesreću s materijalnom štetom. Vozač je uhićen i doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 24.000 kuna.

U srijedu, 13. travnja oko 19 sati 49-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.56 g/kg upravljao je osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka kolnikom Ulice Jačkovina koja je namijenjena za promet vozila u jednom smjeru, u smjeru sjeverozapada. Dolaskom do kućnog broja 17, vozilom je prešao ulijevo prema južnom rubu kolnika gdje je skrivio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Nakon što je uhićen, vozač je prepraćen na prekršajni sud. Na sudu je proglašen krivim te mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 11.300 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima „B“ kategorije u trajanju od mjesec dana.


Komentari