POKUŠALI POKRASTI KUĆU KOJA JE IZGORJELA U POŽARU! Petero provalnika nema više od 21 godinu

Pixabay

Nevjerojatna situacija dogodila se u Dubravu. Obitelj Ikiće je nekoliko dana prije Božića ostala bez kućer koja je izgorjela u požaru, a ni mjesec dana nakon požaru u njihov nekadašnji dom upali su provalnici. Oni su obili lokot na kući i pokušali iznijeti spaljene stvari.

Većina lopova nije iz Zagreba, a svi su mahom mladići – dvojica imaju 19 godina, jedan ima 20 te druga dvojica 21 godinu. Oni su ušli u dio kuće koji je nagorio i razvalili lokot na ostavi. Iz nje su uzeli posuđe i odjeću, a zatim su i iz automobila uzeli radio.

Srećom, vlasnik ih je uspio zadržati tamo do dolaska policije.

“Bilo je oko 15.30 sati, bijeli dan. Zvala me susjeda da mi netko prekapa po kući. Bio sam s kumom blizu i stigao sam za nekoliko minuta, a ubrzo je stigla i moja supruga. Provalili su u naš auto koji je tamo bio parkiran te ukrali dva radija. Kum i ja smo stali njegovim autom tako da smo ih zablokirali i nisu mogli izaći. Obili su lokot na kući i odande pokušali iznijeti stare spaljene stvari, moje uspomene. Ondje je bilo slika, par boca alkohola, posuđe. Ma užas. Kad sam došao, vidio sam petoricu mladića kako prekapaju po ostacima mog doma. Pitao sam što rade, a oni su se počeli pravdati da nisu znali da je to nečije. Kum i ja smo uspjeli zadržati dečke do dolaska policije, a jedan je pokušao pobjeći pa sam ga lovio preko pola kvarta. Uspio sam ga stići, ni sam ne znam kako”, kazao je Danijel Ikić (34) za 24 sata.

Kaže kako je mladiće zadržao silom, a nisu imali nikakvo opravdanje zašto su odlučili opljačkati baš njegovu sirotinju. Čudi se dodatno kako su odabrali zgarište i pokušali odnijeti predmete koje je požar gotovo uništio.

Naime, obitelji Ikić je u noći s 21. na 22. prosinac vatra progutala kuću. Supružnici s dvije djevojčice u do bi od 7 i 9 godina od tada žive malo kod kumova malo kod bake dok ne skupe novac i građu za izgradnju nove kuće, prenosi RTL.


Komentari