Pokušaj ubojstva zbog buketa cvijeća? Napao susjede bejzbol palicom i dobio metak u glavu

Ranjen na godišnjicu ubojstva oca i maćehe.

U subotu 13. svibnja u večernjim satima u ulici Donji Petruševec na Peščenici došlo je do ranjavanja vatrenim oružjem. Prilikom pucnjave teško je ranjen Danijel Marušić (32) kojega je vatrenim oružjem teško ranio njegov 70-godišnji susjed Ivo P.

Danijel Maurišić je prevezen u bolnicu, a 70-godišnjak je doveden u prostorije policijske postaje na kriminalističko istraživanje zbog sumnje da je počinio kazneno djelo pokušaja ubojstva.

Marušić je bejzbol palicom razbio prozor i vrata u dvorištu susjeda u Ulici Novi Petruševec u Zagrebu. Prijetio je smrću obitelji koja je živjela tamo, a vlasnik dvorišta u koje je upao izašao je iz kuće s pištoljem i pucao u njega.

U toj istoj kući je 13. svibnja prošle godine 60-godišnji Josip Jozo Marušić, otac ranjenog Danijela Marušića, ubio svoju suprugu i Danijelovu maćehu, 47-godišnju Sandru Marušić, a potom i sebe.

Prema neslužbenim informacijama iz medija, 32-godišnji Danijel je u kritičnom stanju i nalazi se u komi.

Bizaran razlog pokušaja ubojstva

Sve je počelo nakon što je supruga Ive P. donijela Marušićima u kuću cvijeće na godišnjicu smrti njegova oca i maćehe, što je Danijela navodno jako iznerviralo.

Navodno je, kada je vidio cvijeće, rekao da ‘što oni misle da smo mi sirotinja da nemamo cvijeće za mrtvog oca’. Nakon toga je izvadio cvijeće iz vaze te se uputio prema susjedu da mu ga vrati. Kada je susjedu došao na vrata, počela je žestoka prepirka, a u svađi je sudjelovao i sin Ive P., D. P. (31). Svađa je ubrzo prerasla i u tučnjavu, nakon čega se Marušić vratio u svoju kuću.

Međutim, ubrzo ga je Ivo P. pozvao van da se obračunaju, a ovaj put Ivo P. u ruci je imao pištolj. Marušić je izašao, a nakon što je došao na sredinu ceste koja inače prolazi između njihove dvije kuće, Ivo P. je prema njemu podigao oružje i zapucao, piše Jutarnji list.


Komentari