Pokosio oca troje djece i pobjegao: Objavljeni detalji nesreće koja se noćas dogodila kod Vrbovca

Foto: Damir Krajac / CROPIX

Zagrebačka policija intenzivno traga za nesavjesnim vozačem koji je noćas poslije ponoći u mjestu Zgališće na području Dubrave vrbovečke udario u pješaka Damira N., oca troje djece, i potom pobjegao u noć! Beživotno tijelo žitelja susjednog mjesta pronađeno je oko 3.40 sati na sred ceste u Zgališću zbog čega je dionica od Dubrave prema Gornjim Dragičevcima bila zatvorena satima, javlja Jutarnji list.

Mještani mirnog mjestašca su zgroženi potezom bešćutnog vozača koji je, kako su čuli na mjestu očevida, “projurio divljački kroz selo bez tragova kočenja”. A ono što ih je najviše zaprepastilo je da je najmanje dva sata prije pronalaska tijela, kako je utvrdio mrtvozornik, nesretni Damir N. ležao na prometnoj dionici.

“Susjeda je jutros, dok je išla na posao, zatekla policiju na cesti i vidio se čovjek kako leži. Ležao je kao svetac širom raširenih ruku i pogleda uprtog u nebo. Brzo se doznalo o kome je riječ i da je to mještanin iz Dragičevaca. Od policije smo čuli da ga je udario nepoznati vozač u punoj brzini. Bio je na ulici poput psa i pored njega su vozila prolazila satima kao da se to nikog ne tiče, no netko je ipak netko kasnije stao i pozvao policiju”, rekla je za Jutarnji list mještanka Zgališća.

Za susjeda Damira N. kaže kako je svašta prošao u životu i da joj se činilo kao da ima sedam života poput mačke.

Tijekom noći je osim skilzava kolnika i temperature ispod ništice bila i gusta magla, a vozaču koji je bijegom odlučio sakriti svoje prometne grijehe bez da ljudski stane te pokuša pružiti pomoć unesrećenom pješaku, kad mu policija uđe u trag slijedi nekoliko kaznenih prijava.


Komentari