POGINUO U EKSPLOZIJI: U bolnicu došao s vrlo teškim ozljedama glave, lica, ekstremiteta, povredom krvnih žila. Brat mu se bori za život

Zeljko Puhovski / CROPIX/Ilustracija

Muškarac od 20-ak godina podlegao je ozljedama nakon eksplozije koja se u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima pod još nerazjašnjenim okolnostima dogodila u mjestu Tomaš kod Bjelovara. Njegov brat još se uvijek bori za život u bjelovarskoj bolnici, a treća osoba koja je dobila ozljede u nemilom događaju je izvan životne opasnosti.

U Policijskoj upravi bjelovarsko-bilogorskoj su za Mojportal potvrdili da je do eksplozije došlo oko 14 sati, a mladić je podlegao teškim ozljedama nekoliko sati kasnije u Općoj bolnici Bjelovar.

“Očevid je u tijeku, a na mjesto događaja došli su i vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba koji bi trebali utvrditi točne uzroke ove tragedije. Više detalja o samoj nesreći i okolnostima bit će poznato kasnije tijekom dana nakon što se završe vještačenja i očevid”, rekla je Maja Barbir Grubić, glasnogovornica Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske za 24sata.

Kako se neslužbeno doznaje s mjesta tragedije, u eksploziji je ozlijeđen i mladićev brat kojem je pomoć također pružena u bjelovarskoj Općoj bolnici i još jedna osoba koja nije životno ugrožena.

“Jučer negdje oko 15 sati dovezene su nam tri osobe. Jedan od njih je, nažalost, preminuo nakon reanimacije i operacije, a drugi se nalazi na intenzivnom liječenju na respiratoru i životno je ugrožen. Treći ima lakše, površinske ozljede. Mladić koji je dovezen u najtežem stanju i koji je tijekom noći, nažalost, podlegao ozljedama, imao je vrlo teške ozljede glave, lica, ekstremiteta, povrede krvnih žila. On je operiran, uz kirurga, uključio se i neurokirurg, otorinac i oftalmolog ali mu, nažalost, nije bilo spasa. Ovaj drugi koji je teško stradao imao je također teške ozljede glave. Neurokirurg ga je operirao i on je na respiratoru. Treći ima površinske ozljede nogu i zadržan je u bolnici”, kaže ravnatelj bjelovarske Opće bolnice Ali Allouch.


Komentari