Poduži popis kaznenih djela: posljednja tri dana u Zagrebu obilježile tučnjave, provale, prijevare, krađe i razbojništva

FOTO: Ivan Klindić / Ilustracija

Na području Uprave u protekla 72 sata evidentirano je 71 kazneno djelo: dvije prijevare, četiri razbojništva, tri teške tjelesne ozlijede, 22 teške krađe provaljivanjem, 26 krađa i 13 ostalih kaznenih djela. Jedna osoba je uhićena na počinjenju kaznenog djela.

Krali dijelove vagona

U petak 6. srpnja oko 19.20 sati u Novom Zagrebu, u Jakuševečkoj ulici, policijski službenici su u krađi dijelova s vagona uhitili tri osobe (21, 24, 22) te ih doveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Ozljeda zbog pirotehnike nakon utakmice

U subotu 7. srpnja oko 23.30 sati, u Tkalčićevoj ulici, eksplodiralo je zasad neutvrđeno pirotehničko sredstvo te su krhotine teško ozlijedile 20-godišnjaka. Liječnička pomoć pružena mu je u KBC Sestre milosrdnice. Kriminalističko istraživanje je u tijeku.


Teška tjelesna ozljeda

U petak 6. srpnja oko 20.30 sati u Dubravi, u Klenovoj ulici, 35-godišnjak je nakon verbalnog sukoba fizički napao 42-godišnjakinju i teško je ozlijedio. Liječnička pomoć pružena joj je u KB Dubrava. Osumnjičeni je priveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenog predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu su dostavili nadležnom državnom odvjetništvu.

Tučnjave

U nedjelju 8. srpnja oko 0.25 sati, na Trgu  Petrice Kerempuha, više je nepoznatih osoba fizički napalo 26-godišnjaka i 37-godišnjaka. Liječnička pomoć 37-godišnjaku je pružena u KBC Zagreb, gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Isti dan oko 5 sati u Centru u Ulici Izidora Kršnjavoga, nekoliko nepoznatih počinitelja su uporabom tjelesne snage teško ozlijedili 34-godišnjaka i lakše 31-godišnjaka. Liječnička pomoć pružena im je u KBC Zagreb.

Krađa

Između 6. i 7. srpnja, od 13 do 15.20 sati u Novom Zagrebu, u Ulici Bani, nepoznati je počinitelj otuđio kamionski kontejner, oštetivši poduzeće iz Zagreba za više desetaka tisuća kuna.

Prijevare

U petak 6. srpnja, između 13 i 14 sati u Susedgradu, u Ulici Gustava Krkleca, nakon što je 85-godišnjak u stan pustio nepoznatu mušku osoba koja se lažno predstavila, iskoristio je njegovu nepažnju i otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Isti dan između 16.30 i 17.50 sati u Dubravi, u Pernatskoj ulici, 85-godišnjakinja je nepoznatoj ženskoj osobi koja se lažno predstavila predala više desetaka tisuća kuna.

Samozaštitno ponašanje jako je bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela,  upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.

Razbojništva

U nedjelju 8. srpnja oko 23 sata u Ivanić-Gradu u Savskoj ulici, na benzinskoj postaji, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 26-godišnjakom i otuđio novac. U svezi događaja u službene prostorije dovedene su tri osobe na kriminalističko istraživanje.

U subotu 7. srpnja oko 21.40 sati na Trešnjevci, na Zagrebačkoj aveniji, u benzinskoj postaji,nepoznati je maskirani počinitelj, uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 21-godišnjim zaposlenikom i otuđio više tisuća kuna.

U petak 6. srpnja oko 18.15 sati na Trešnjevci, u Ozaljskoj ulici, u ljekarni, nepoznati je počinitelj uz prijetnju oštrim predmetom počinio razbojništvo nad zaposlenicama (28, 27) i otuđio više tisuća kuna.

Isti dan oko 10.15 sati na Trešnjevci, na Selskoj cesti, u sportskoj kladionici, nepoznati je počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 26-godišnjom zaposlenicom i otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Provale

U nedjelju 8. srpnja između 11.45 i 12.15 sati u Jablanovcu u Zaprešićkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u osobni automobil marke Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka i otuđio novac, oštetivši 59-godišnjaka za više desetaka tisuća kuna.

U subotu 7. srpnja, od 18 do 22.45 sati u Susedgradu, u Crnojezerskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio nakit, oštetivši 58-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U petak 6. srpnja, između 6 i 18 sati na Trnju, u Brijunskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio novac i nakit, oštetivši 50-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Komentari

loading...
-->