PODSTANAR IZ PAKLA? Optužili mladića da je uništio stan, on tvrdi da mu je stanodavac prijetio smrću

Foto: Zeljko Hladika/Vecernji list/Ilustracija

Dvojica stanodavaca oglasila su se jer su imali problema s istim podstanarom. Domagoja Tandarića optužuju da je prevario stanodavce i stanove ostavio u lošem stanju. Optužuju ga, između ostalog, i za krađu.

Alen Kozić, stanodavac koji iznajmljuje sobe na Kvaternikovom trgu primio je Tandarića i s njim sklopio ugovor iz mjesečni najam od 1500 kuna.

“Zvao me simpatični dečko, tražio je informacije oko cijene najma. Na prvi pogled nije bio sumnjiv, uredno je izgledao i normalno se ponašao. Doduše, bio je malo osebujan, ali to je donekle bilo čak i simpatično. Kako nije postojalo nikakvih problema, odmah smo potpisali ugovor o najmu stana i odredili cijenu od 1500 kuna mjesečno”, ispričao je Kozić za Večernji list.

Međutim, Kozić tvrdi da je Tandarić ubrzo počeo kasniti s plaćanjem te da je lagao o stalnom zaposlenju. Tvrdi da je saznao da Tandarića traži policija. Dodao je i da mu je Tandarić lagao da mu je majka umrla u Domovinskom ratu.

“Već nakon prvog mjeseca počeo je kasniti s plaćanjem. To sam još tolerirao. Naprosto znam u kakvim uvjetima ljudi žive i rade, no posumnjao sam da mi je podstanar lagao da je stalno zaposlen. Ubrzo sam doznao da uopće nije prijavljen na poslu, da se bavi raznoraznim poslovima na crno, da je ovršen i da ga traži policija.

Danima sam se s njim pokušavao sastati i popričati, ali neuspješno. Stalno je pronalazio neke razloge da me izbjegne. Kad sam ga konačno uhvatio, počeo mi je pričati da mu je otac kao branitelj Domovinskog rata poginuo u Vukovaru, a da mu je tom prilikom smrtno stradala i majka. To me strašno pogodilo, pokušavao sam naći razumijevanje za takvu situaciju. Pristojno smo popričali i dogovorili se za dalje, ali tu su nastali novi problemi. On je nastavio po starom, a u međuvremenu sam doznao da mu je majka živa i da mi je lagao. Tu mi je puknuo film”, ispričao je Kozić.

Tandariću je dao rok za iseljenje, ali kaže da se šokirao kad je ušao u stan i vidio u kakvom stanju se nalazi. Navodi da je u stanu pronašao opuške od cigareta, razbijeni ormar i liniju te da je ukraden LCD televizor.

“Kad sam za vikend pokušao ući u prostor, imao sam što vidjeti. Dakle, prvo je namjerno slomio ključ u bravi pa sam morao provaliti u svoj vlastiti stan i tako oštetiti ne baš jeftina vrata. Kad sam ušao unutra, pretrpio sam šok. Ugašene cigarete bile su posvuda, smeće je bilo razbacano po cijelom stanu, a kuhinja je bila masna, skorena i smrdljiva. Također, razbio je ormar i liniju i baš se vidi da to nije slučajan pad ili ogrebotina već je namjerno i svom silinom udarao. Vjerojatno od bijesa kad sam mu rekao da mora izaći. Uz napore i maksimalno razumijevanje čak i mogu shvatiti da je netko neuredan, ali jednostavno ne mogu da mi je ukrao televizor i namjerno porazbijao namještaj”, ispričao je Kozić.

Dodao je da samo želi upozoriti moguće stanodavce na Tandarića, a Večernjem listu javio se još jedan anonimni stanodavac. On tvrdi da je prije dvije godine Tandariću iznajmio stan i zaposlio ga u svom kafiću, ali je on i njegov stan ostavio u strašnom neredu.

“Identična priča kao i s gospodinom Kozićem. Prevario me taj slatkorječivi dečko. Uništio mi je u potpunosti stan u centru Zagreba, a ja sam ga samo htio spasiti od ulice i poroka u kojima se našao. Čak sam ga svojevremeno zaposlio kao konobara u svom ugostiteljskom objektu, prijavio ga, ali on je naprosto stan pretvorio u štalu. Tu se nije moglo ući. Stravičan smrad, tvrdokorna prljavština, cigarete, smeće, porazbijani namještaj… Morao sam ga potjerati, a on je otišao bez riječi i sve je stvari ostavio kod mene. Kako je prijavio prebivalište na toj adresi i dandanas ga policija tu zna tražiti pa ja imam neugodnosti”, ispričao je anonimni stanodavac.

Sam Tandarić se oglasio na Facebooku i rekao da mu je Kozić prijetio. U objavi je napisao da Kozić iznajmljuje ilegalne sobe u zgradi koja je oštećena u potresu. Naveo je i da se Kozić oglušio na usmeni dogovor o kasnijem datumu preuzimanja stanarine, te da mu je poslao novinske isječke o svojim prethodnim kaznenim djelima.

Foto: Domagoj Tandarić Facebook
Foto: Domagoj Tandarić Facebook


Komentari