PODMETNUO POŽAR, NAPADALI NA ULICI: U jednom danu policiji prijavljen niz prijetnji oružjem, provala, krađi

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL, Ilustracija

Diljem metropole u četvrtak se dogodio niz razbojništva, krađa i provala pa čak i jedno podmetanje požara.

Na Peščenici na Aveniji Marina Držića muškarac je vatrenim oružjem zaprijetio 53-godišnjaku i tražio ga da mu preda sav novac koji ima u džepovima. Uplašeni gospodin je to oko 23.30 sati i učinio. Policija je priopćila da je oštećen za samo nekoliko desetaka kuna.

Sličan se scenarij dogodio i na Trešnjevci. U Belečkoj ulici oko 13.30 sati dvojica su muškaraca fizički nasrnula na 54-godišnjaka i ukrala mu novčanik. Osim što je ostao bez nekoliko stotina kuna, muškarac je lakše ozlijeđen.

U Novom Zagrebu, u Ulici Josipa Seissla, drugi dvojac je pokušao provaliti u 67-godišnjakinje koja ih je zatekla u dvorištu. Žena je odmah pozvala policiju, koji su ubrzo pronašli jednog od njih, 22-godišnjaka koji je priveden.

Provala je dojavljena i u Jatrebarskom, u Ulici Stankovo, gdje je muškarac iz kuće 60-godišnjaka “maznuo” novac i nakit i oštetio ga za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Muškarac u Velikoj Buni otišao je korak dalje. Oko 9 ujutro prvo je provalio u vikendicu kuću 55-godišnjakinje i 57-godišnjaka gdje je tada najvjerojatnije otvorenim plamenom izazvao požar u kojem su u potpunosti izgorjeli krovište, zapadna strana objekta i pregradne stjenke te je nagorjela drvena konstrukcija nadstrešnice terase. Požar su ugasili vatrogasci. Nitko nije ozlijeđen, ali nastala je poveća materijalna šteta.

U  Susedgradu je pak otuđen automobil. Na parkiralištu u Ulici Vilima Korajca nepoznati se počinitelj odvezao u BMW-u 32-godišnjaka, oštetivši ga za oko 30.000 kuna.

No, nedjelima ni tu nije kraj.

Između 11. i 12. veljače u zasad neutvrđeno vrijeme na Peščenici na Slavonskoj aveniji, nepoznati je počinitelj oštetio bankomat, a očevid će se obaviti danas.

Policija je jučer zaprimila prijavu kako je na Trnju, u Ulici Frana Folnegovića, muškarac s prostora poduzeća iz Zagreba otuđio dijelove demontirane metalne konstrukcije. Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna.


Komentari