Podignuta optužnice protiv vozača koji je nakon jurnjave u Dubravi skršio automobile i nanio štetu od 730.000 kn

Foto: Damir Krajac / CROPIX/ Ilustracija

Protiv vozača (67), koji se u zagrebačkoj Dubravi zaletio u nekoliko parkiranih automobila, podignuta je optužnica. Počinio je materijalnu štetu od najmanje 730.000 kuna.

Strašna nesreća dogodila se u travnju ove godine oko 14.30 sati. Policija je ustanovila kako muškarac vozio brzinom većom od 128 kilometara na sat u Ulici Dubrava u kojoj je ograničenje 50 kilometara na sat, piše RTL.

“U jednom času izgubio je kontrolu nad vozilom te sletio desno van kolnika na nogostup i prednjom desnom stranom vozila naletio na dva vozila koja su tamo bila parkirana, a potom je njegovo vozilo u zanošenju, rotaciji i prevrtanju naletjelo i na druga parkirana vozila.

Pritom je jedno od parkiranih vozila u svojoj putanji naletjelo i na pješaka koji je hodao po nogostupu, a otpali dijelovi jednog automobila oštetili su stakleni izlog trgovine. Stavlja mu se na teret da je prouzročio imovinsku štetu velikih razmjera u kojoj je oštećeno više osobnih automobila i stakleni izlog trgovine.

Šteta iznosi više od 730.000 kuna. Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu predložilo je u optužnici da se protiv okrivljenika produlji mjera opreza privremenog oduzimanja dozvole za upravljanje motornim vozilom”, navode u Državnom odvjetništvu.

Komentari