POČINJE SUĐENJE HARALDU KOPITZU! Očekuje se maksimalna kazna i presuda već u petak: Prijeti mu 50 godina zatvora

Privođenje Haralda Kopitza, foto: Foto: Damir Krajac / CROPIX

Danas počinje suđenje Haraldu Koptizu (57), austrijskom državljaninu koji je počinio jedan od najtežih zločina u modernoj hrvatskoj povijesti kada je ubio svoje troje djece u unajmljenom stanu u zagrebačkim Mlinovima.

Kako se naknadno saznalo, sedmogodišnje blizance (dječaka i djevojčicu) i četverogodišnjeg dječaka otrovao je, policiji poznatim otrovom, te pokušao i sebi presuditi.

Uoči ubojstva objavio je post na Facebooku u kojim se žali na to kako nema novaca te da ga je djevojka ostavila. Njegovi prijatelji vidjeli su objavu i alarmirali policiju, no prekasno.

Nešto nakon 22 sata policija je upala u stan na Mlinovima i pronašla vjerojatno najgori prizor kojemu čovjek može svjedočiti – tri beživotna, malena tijela i onesviještenog Kopitza.

Kopitza su liječnici KB-a Sestara Milosrdnica uspjeli spasiti, kako bi mu se moglo suditi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Kopitz je optužen za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti zatvorska kazna do 50 godina. Prema mišljenju vještaka, u trenutku počinjenja trostrukog ubojstva, Kopitz je bio ubrojiv pa mu se neće suditi prema Zakonu o osobama sa psihičkim smetnjama.

Ako Kopitza osude na 50 godina zatvora bit će to drugi put u hrvatskoj povijesti da je izrečena tolika kazna. No, ni u tom slučaju kazna nije postala pravomoćna jer ju je Visoki kazneni sud nedavno po žalbi pretvorio u kaznu od maksimalnih 40 godina zatvora. Stoga, očekuje se će Kopitz dobiti maksimalnih 40 godina zatvorske kazne za ubojstvo svoje troje djece.

Harald Kopitz (foto: Facebook)
Harald Kopitz od završetka liječenja boravi u Bolnici za osobe lišene slobode u u Svetošimunskoj ulici, a kako se neslužbeno doznaje suđenje bi moglo biti zaključeno već danas, a presuda poznata već u petak.
Podsjetimo, istraga je bila proglašena tajnom zbog zaštite privatnosti i dostojanstva ubijene djece.


Komentari