Počelo suđenje Tiboru Novaku koji je u stanu 4 godine skrivao tijelo svoje majke

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Optuženom se sudi da je blisku osobu ostavio u teškom stanju, neovlašteno sakrio njezino tijelo te krivotvorio njezin smrtni list.

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu kod sutkinje Sandre Kantolić počelo je suđenje Tiboru Novaku.

Podsjećamo, Novaku se sudi za neprijavljivanje smrti majke Adele Novak, te za držanje njenog leša u stanu četiri godine, odnosno za povredu mira pokojnika i krivotvorenje isprave. Za te dvije točke prznao je krivu, ali izjavio je da se ne osjeća krivim za prvu točku optužnice, koja ga tereti za ostavljanje bliske osobe u teškom stanju.

Nakon četiri godine od pokojnice je ostao samo polumumificirani kostur, a točan uzrok smrti još uvijek se ne zna. Čak ni Tibor nije siguran u njega, ali govori da vjeruje kako je umrla od srca. Nakon što je umrla 2012. godine, sin ju je prekrio plahtom, a pronašli su je policaji tek u studenom 2016. godine. Na njoj je tada pronađena djelomično raspadnuta pidžama i pelena za inkontinenciju.

>>> Morbidno priznanje: ‘Istina je, četiri godine u stanu sam držao majčin leš’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Zlostavljan u zatvoru

Novak se u prosincu prošle godine žalio pravosudnim policajcima da ga zlostavljaju četvorica zatvorenika s kojima je dijelio ćeliju.

Pregledan je u zatvorskoj bolnici, a nakon toga i na Rebru zbog sumnje u teške ozljede. Zatim je premješten iz te pritvorske ćelije u drugu, a odvjetništvo je otvorilo istragu.

Postoji osnovana sumnja da je prvookrivljeni 28-godišnjak točno neutvrđenog dana tijekom prosinca 2016. u prostorijama zatvora drugog istražnog zatvorenika nasilno odvukao u prostoriju toaleta i uz primjenu tjelesne snage ga silovao.

Nadalje sumnja se da su prvookrivljeni (28), drugookrivljeni (24) i trećeokrivljeni (44) u točno neutvrđeno vrijeme tijekom prosinca 2016. u prostorijama zatvora; nakon što su saznali stvarni razlog određivanja istražnog zatvora jednom istražnom zatvoreniku koji je bio s njima u sobi; započeli s konstantnim vrijeđanjem ga, a trećeokrivljenik je nagovarao prvu dvojicu okrivljenika da ga izudaraju.

>>> Četiri godine čuvao majčino tijelo u stanu: ‘Ona mi je bila sve, a ovako iako je bila mrtva, bila je pored mene’

>>> HOROR U ZAGREBU: Četiri godine majčin leš držao u stanu


Komentari