Počelo suđenje Robertu Duni optuženom za bacanje bombe ispred svog lokala

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu kod suca Vjerana Blažekovića pocelo je suđenje Robertu Duni, optuženom da je bacio bombu ispred svog caffe bara Industry u Sutlanskoj 1.

Duno, koji je vlasnik objekta u kojem se kafić nalazio, na sudu je rekao da se ne osjeća krivim, a i njegova obrana je rekla da će to tijekom suđenja i dokazati.

Podsjećamo, do incidenta je došlo prošle godine u rujnu, kada na Knežiji u četiri sata ujutro izbio požar. Oštećena su tri automobila, a vatra je zahvatila i obližnju zgradu.

Tada je ozlijeđen Krunoslav Salamun, vlasnik kafića u Trnju ispred kojeg je bačena bomba. Meta paleža najvjerojatnije je bio njegov automobil “Smart”.

U eksploziji ispred njegovog kafića ranjena je slučajna prolaznica, a on je za dlaku izbjegao ozljede. Njegov automobil sada je potpuno oštećen u požaru, a već je bio oštećen gelerima.

Naime, u Stolačkoj 25, gdje je požar izbio, nalazi se sjedište njegove tvrtke Salamun promet u čijem je vlasništvu i spomenuti kafić u Sutlanskoj. Zbog bacanja bombe uhićen je 40-godišnji Robert Duno u čijem je vlasništu prostor u kojem se nalazi kafić.

Dugogodišnji spor

Između Salamuna i Dune već godinama traje spor upravo zbog tog lokala. Dunina supruga kazala je da im je Salamun dužan pola milijuna kuna najamnine te kako je već više puta otvarao i zatvarao obrte, upravo zato da nebi morao platiti najam.

S druge strane Slamun je tvrdio da mu je Duno stalno prijetio, a iz kafića ga je želio otjerati već nedugo nakon što su sklopili ugovor o najmu 2012.godine. Isključivao mu je struju i vodu zbog čega je Salamun pokretao i sudske sporove koje je, kako navodi, dobio.

Osim Salamunovog, požar je oštetio još dva parkirana vozila, te pročelje fasade u Stolačkoj ulici.


Komentari