NEPRAVOMOĆNA PRESUDA: Kopitz osuđen na 50 godina zatvora! Djecu je istuširao pa im u kakao stavio tablete

Harald Kopitz (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Na zagrebačkom Županijskom sudu u utorak je, iza zatvorenih vrata, počelo suđenje austrijskom državljaninu (57), kojeg tužiteljstvo tereti da je u rujnu prošle godine u stanu ubio svoje troje djece.

Kopitz je ranije danas priznao krivnju za ubojstvo svoje troje djece, a sud mu je nepravomoćnom presudom izrekao 50 godina zatvora.

U rujnu prošle godine Kopitz je čuvao djecu, dok im je majka bila na službenom putu. Pripremio im je večeru, a prije toga im je pomogao s tuširanjem. Potom im je dao da gledaju crtiće, a već je tada u glavi skovao plan da. Navečer oko 22 sata otopio je 30 tableta Diazepama u netom pripremljeni topli kakao nakon čega je takav smrtonosni napitak ulio u dječje flašice na kojima su bila slova njihovih imena.

Djeca su preminula od akutnog trovanja u dječjoj sobi, a neki od njih su usnuli čvrsto držeći u rukama plišane igračke. Njihova tijela zatim je pokrio poplunom preko glave, nakon čega je Kopitz odlučio presuditi i sebi nagutavši se tableta za snižavanje tlaka.

Odao ga je status na Facebook-u 11 minuta poslije ponoći 25. rujna 2021. Kopitz je objavio najavu zločina ukazujući na samoubojstvo jer je ostao bez djevojke i novca, ali i jer mu ni njegova braća masoni nisu pomogli iako im se obraćao za pomoć, piše Jutarnji list.

Njegovi su prijatelji potom nazvali policiju koja je zatekla stravičan prizor. Od tada je vrijeme provodio u Bolnici za lišene slobode.

Kopitz je prethodno u sudnicu doveden iz zatvora s lisicama na rukama, a sudnica je ispražnjena prije nego što se izjasnio o krivnji.

Optužen je za tri kaznena djela teškog ubojstva za koja mu prijeti i do 50 godina zatora, a nepravomoćna presuda, kako se doznaje, mogla bi biti donesena već u petak ili početkom idućeg tjedna.

Tužiteljstvo je ranije navelo kako Kopitza tereti da je 24. rujna 2021. oko 22 sata u stanu u zagrebačkom naselju Mlinovi, gdje je boravio sa svoje troje djece, od kojih je dvoje imalo sedam i jedno četiri godine, “s unaprijed stvorenom namjerom da ih ubije iskoristio povjerenje djece prema njemu kao ocu i počinio navedena kaznena djela”.

Mediji su pisali da je Kopitz živio i radio u Zagrebu, gdje je imao svoje tvrtke te da je radio za više velikih kompanija kao financijski konzultant i pregovarač.

Majka ubijene djece radila je u jednom dubrovačkom hotelu, a djeca su bila s ocem tijekom vikenda.

Vještačenjem provedenim u Bolnici za osobe lišene slobode utvrđeno je kako je Kopitz bio ubrojiv u trenutku zločina.


Komentari