Plodonosni produženi vikend za kradljivce i lopove: krali i pljačkali usred bijela dana, provaljivali u kuće i kontejnere

Ivan Klindić

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirana su 22 kaznena djela: tri trske krađe, 11 teških krađa provaljivanjem, 4 krađe i dva ostala kaznena djela. Dva su počinitelja uhvaćena na djelu.

U subotu 2. lipnja oko 20.30 sati, u Šulekovoj, nepoznati je počinitelj prišao 57-godišnjakinji iz ruke otuđio torbicu, ali ga je građanin na raskrižju Žigrovićeve i Šulekove ulice sustigao i zadržao do dolaska policije. U službene prostorije dovedena je maloljetna osoba na kriminalističko istraživanje.

Isti dan oko 14 sati, na Trgu Ivana Kukuljevića, zaštitar je nakon krađe parfema u trgovini zaustavio i zadržao 38-godišnjaka do dolaska policije. Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.

Provale

Jučer između 11 i 22 sata, u Barutanskom jarku, nepoznati počinitelj provalio je u kuću i otuđio nakit i novac, oštetivši 62-godišnjakinju za više desetaka tisuća kuna.

Između 2. i 3. lipnja između 18.30 i 1 sat, u Ulici Žlebec, nepoznati počinitelj provalio je u kuću i otuđio nakit i novac, oštetivši 65-godišnjaka za neutvrđeni iznos.

Između 30. svibnja i 2. lipnja između 16.30 i 8.30 sati, na Radničkoj cesti, nepoznati je počinitelj provalio u kontejner i otuđio građevinske alate, oštetivši tvrtku iz Zagreba za više desetaka tisuća kuna.

Drske krađe

U subotu 2. lipnja oko 11.30 sati, u Vlaškoj ulici, nepoznati je počinitelj prišao 53-godišnjakinji i s vrata joj strgnuo nakit, oštetivši ju za neutvrđeni iznos.

Isti dan oko 12 sati, u Heinzelovoj ulici, nepoznati je počinitelj prišao 63-godišnjakinji i s vrata joj strgnuo nakit, oštetivši ju za nekoliko tisuća kuna.

Također, jučer oko 14 sati, u Ulici Davorina Bazjanca, nepoznati je počinitelj prišao 69-godišnjakinji i s vrata joj strgnuo nakit, oštetivši ju za nekoliko tisuća kuna.


Komentari