PLODAN DAN ZA RAZBOJNIKE: U samo jednom danu počinili 35 kaznenih djela

Pixabay

Otuđena su i dva osobna automobila.

U Zagrebu je u utorak evidentirano 35 kaznenih djela, od kojih su dva razbojništva, razbojnička krađa, drska krađa, 12 teških krađa provaljivanjem, devet krađa i osam ostalih kaznenih djela. Osim toga otuđena su i dva automobila.

Razbojništva

Prvo se desilo u Sesvetama. Oko 19.20 sati u ulici Mladena Halape, u ljekarni, trojica su nepoznatih maskiranih počinitelja uporabom tjelesne snage počinila razbojništvo nad 52-godišnjom zaposlenicom i otuđili nekoliko tisuća kuna.

Sljedeće je na drugom kraja grada, u Novom Zagrebu.  Oko 21.15 sati u ulici Brune Bušića, u kiosku, nepoznati je maskirani počinitelj verbalno prijeteći počinio razbojništvo nad 20-godišnjom zaposlenicom i otuđio više tisuća kuna.

Provale

PUZ je izvijestiop od četiri provale, od toga su tri u stanove.

Od 28. do 29. studenoga između 21.30 i 9.30 sati u Susedgradu, u Crnojezerskoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac, oštetivši 89-godišnjakinju za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Jučer, 29. studenoga između 11.45 i 13.30 sati na Trnju, u Veslačkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac, oštetivši 67-godišnjaka za više desetaka tisuća kuna.

Još jedna provala u stan desila se 29. studenoga između 7.15 i 21.35 sati u Zaprešiću. U ulici Ivana Kukuljevića, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac i nakit, oštetivši 49-odišnjakinju za nekoliko tisuća kuna.

U Novom Zagrebu su i provalili u stan. U utorak, 29. studenoga između 8.30 i 15.15 sati na Remetinečkoj cesti, nepoznati je počinitelj provalio u stan i otuđio novac, oštetivši 28-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Krađa osobnih automobila

Otuđena su dva automobila, na suprotnim stranama grada.

Između 0.30 i 10.30 sati na Trešnjevci, u ulici Jurja Neidharta, nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke Fiat Uno zagrebačkih registracijskih oznaka, oštetivši 75-godišnjakinju za oko 4.000 kuna.

Isto kazneno djelo počinjeno je i između 17.30 i 19.10 sati na Medveščaku, u ulici Petra Kružića. Nepoznati je počinitelj otuđio osobni automobil marke VW Golf 1.6 TDI gospićkih registracijskih oznaka, oštetivši poduzeće iz Novalje za oko 75.000 kuna.

Jedan razbojnik uhvaćen na djelu

Oko 17.45 sati na Trešnjevci, na Zagrebačkoj aveniji, u trgovini, 45-godišnjak je nakon krađe prehrambenih proizvoda, uporabom tjelesne snage počinio razbojničku krađu nad zaštitarom koji ga je zadržao do dolaska policijskih službenika.

Osumnjičeni je doveden u službene prostorije na kriminalističko istraživanje.


Komentari