PLJUVALI IM U LICE, TUKLI I PALILI ZASTAVE! Kaos na zagrebačkom Prideu, nekoliko sudionika je ozlijeđeno

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

U subotu je održana 20. Povorka ponosa na kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi. Svi sudionici morali su imati covid putovnice, a kako javlja zagrebačka policija, događaj nije prošao bez incidenta.

Muškarac pljunuo u lice dvjema ženama

Prvi incident dogodio se nešto iza podneva. Nepoznati muškarac je automobilom prepriječio put dvjema ženama (30) te ih počeo vrijeđati zbog seksualne orijentacije. Situacija je prešla u fizički nasrtaj kada je počinitelj jednoj od žena pljunuo u lice i pobjegao.

Maloljetnici nosili neprimjerene majice

Za vrijeme kretanja povorke oko 16.20 sati na prostoru Trga bana Josipa Jelačića dva su tinejdžera nosila majice s neprimjerenim sadržajem zbog čega su odvedeni u službene prostorije policije na kriminalističko istraživanje. Ubrzo su pušteni na slobodu, a protiv njih će biti podnesen optužni prijedlog zbog počinjenih prekršaja iz čl. 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i čl. 25. Zakona o suzbijanju diskriminacije.

Četiri muškarca napala ženu sa zastavom u duginim bojama

Da je LGBTIQ zajednica izložena nasilju, svjedoči i događaj na autobusnoj stanici u Novom Zagrebu. Oko 21.15 sati, 18-godišnjakinji je iz ruke ispala zastava duginih boja, nakon čega su joj prišla četiri za sada nepoznata muškarca. Jedan od njih joj je uzeo zastavu i njome udario 18-godišnjakinju po dlanovima. Nakon nemilog događaja, počinitelji su pobjegli.

Kaos na Marulićevom trgu

Nekoliko revoltiranih ljudi, prišlo je trima osobama koji su nosili zastave duginih boja na Trgu Marka Marulića. Jedan je 22-godišnjak zadobio udarac u lice, a počinitelji su i zapalili zastavu. Među počiniteljima je bila i ženska osoba, koja je izudarala 32-godišnjakinju i 21-godišnjaka. Napadnutima je pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da su lakše ozlijeđeni. U službene prostorije privedeno je pet osoba koje se dovode u vezu s ovim događajem, uhićene su i nad njima se provodi kriminalističko istraživanje.


Komentari