Pljačke, provale i tučnjave: Na meti ponovno dva najopasnija zagrebačka kvarta

FOTO: Ivan Klindić

Zagrebačka crna kronika

Na području Uprave u protekla 24 sata evidentirano je 19 kaznenih djela: dva razbojništva, teška tjelesna ozljeda, 7 teških krađa provaljivanjem, 3 krađe i 6 ostalih kaznenih djela.

Na meti ponovno Trešnjevka i Novi Zagreb

U ponedjeljak, 4. prosinca oko 20.30 sati, na Trešnjevci u Ulici majstora Radonje, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad dvije zaposlenice (39,38) trgovine i otuđio više tisuća kuna.

Isti dan između 18 i 24 sata, na Trešnjevci u Ulici braće Cvijića, nepoznati je počinitelj provalio u stan te otuđio nakit i drugo, oštetivši 26-godišnjak za nekoliko desetaka tisuća kuna.

U ponedjeljak, 4. prosinca oko 18 sati, u Novom Zagrebu na Aveniji Dubrovnik, nepoznati je počinitelj na benzinskoj postaji iskoristio nepažnju 58-godišnjakinje i iz osobnog automobila marke Citroen Cactus zagrebačkih registarskih oznaka otuđio nekoliko stotina tisuća kuna.

Također, između 1. i 4. prosinca između 15 i 7 sati, u Novom Zagrebu u Horvatima, u Breberničkoj šumi, nepoznati je počinitelj s radnog stroja Hittner Ecortrac zagrebačkih registarskih oznaka otuđio vitla s ventilima i upravljačku kutiju vitla, oštetivši javnu tvrtku za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Podsjećamo, Trešnjevka i Novi Zagreb su, prema policijskom izvješću za prošlu godinu, najproblematičniji dijelovi grada.

>>> Izvješće iz policije: Ovo su najsigurniji i najproblematičniji zagrebački kvartovi

Tučnjava u Dubravi

Danas, 5. prosinca oko 2.30 sati, u Dubravi u Ulici Dubrava, nakon verbalnog sukoba 38-godišnjaka s nekoliko osoba u poslovnici igara na sreću, prevezen je u KB Dubrava gdje su mu utvrđene teške ozljede. U službene prostorije dovedene su dvije osobe na kriminalističko istraživanje.

Pljačka bezinske postaje na Peščenici

U ponedjeljak, 4. prosinca oko 21 sat, na Peščenici na Aveniji Marina Držića, nepoznati je maskirani počinitelj uz prijetnju vatrenim oružjem počinio razbojništvo nad 30-godišnjom zaposlenicom benzinske postaje i otuđio više tisuća kuna.

Provala u kuću u Zaprešiću

U ponedjeljak, 4. prosinca između 13.15 i 20.45 sati, u Zaprešiću u Lužničkoj ulici, nepoznati je počinitelj provalio u kuću te otuđio nakit i novac, oštetivši 51-godišnjaka za nekoliko desetaka tisuća kuna.


Komentari