PLJAČKAŠ NAPAO MLADIĆA: Izvukao je baklju i vikao ‘Daj mi sve stvari’

www.likealocalguide.com

Nemili događaj na Britancu.

Pljačka koja je pošla po krivu, tako bi se najbolje mogao opisati jučerašnji događaj na zagrebačkom Britancu. Momak je išao s djevojkom preko trga kad im je iz haustora iskočio mladić. “Daj mi sve stvari” prijetio je pljačkaš. Momak ga je odgurnuo i počeo se derati na njega, na što je pljačkaš loše reagirao.

“Izvukao je baklju i  pokušavao zapaliti. Valjda se mislio s tim braniti”, priča naš sugovornik. Nakon odgurivanja i vikanja, lopov je odustao i otišao u nepoznatom smjeru.

Facebook
Facebook

U posljednje vrijeme je porasla učestalost pljački, lažnog predstavljanja, paleža automobila. Napominjali smo kako da se zaštitite od lažnih ‘inkasatora’, ali kako ćete se zaštititi od pljačke? Ako trenirate neku borilačku vještinu, mogli biste upotrijebiti neki zahvat, poput Gigi Hadid kad je udarila svog napadača.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Vičite, tako da vas ljudi uokolo čuju i da vam pomognu, a deranje može i zaplašiti napadača. [/box]

Osim  generalnih savjeta, postoje i razna oprema za samoobranu: od suzavca do elektrošokera. Ali pazite kako ih upotrebljavate, obavezno pitajte prodavača za savjet. Nadamo se da vam ovi savjeti neće nikada zatrebati.


Komentari