PLJAČKAO I PRIJETIO ČAK I ŠPRICOM: Zagrebačka policija stala na kraj serijskom razbojniku u pošte, ljekarne i trgovine!

Privođenje. Ilustracija (Foto: Goran Mehkek / CROPIX)

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje da je počinio 10 kaznenih djela “Razbojništvo” od kojih je dva kaznena djela počinio zajedno sa 41-godišnjakinjom, od čega su dva ostala u pokušaju.

Policijski službenici potvrdili su svoju sumnju da je od 13. do 25. svibnja u popodnevnim satima, osumnjičeni počinio čak četiri razbojništva u poslovnice pošte i to u Laurenčićevoj ulici, na Meštrovićevom trgu, u Ulici Božidara Magovca te na Savskoj cesti.

Razbojništva je počinio na način da bi ušao unutra te verbalno prijeteći, a u jednom slučaju prijeteći i medicinskom špricom otuđivao novac.

Sumnja se da su osumnjičeni zajedno, 31. ožujka u popodnevnim satima, došli do pekarnice u Vukotinovićevoj ulici, ušli unutra gdje su fizički napali zaposlenicu i pokušali otuđiti novac.

Foto: PUZ

Nakon dva tjedna, 13. travnja, došli su zajedno u istu pekarnicu te su ovaj put prijeteći nožem zaposlenici otuđili novac. Tu nije bio kraj protupravnom ponašanju. Sumnja se da je osumnjičeni istog dana došao u pekarnicu u Drenovačkoj ulici gdje je prijeteći medicinskom špricom pokušao otuđiti novac. Također, početkom travnja u popodnevnim satima, došao je u trgovinu na Vinogradskoj cesti i ovog puta prijeteći medicinskom špricom otuđio novac.

Nadalje, sumnja se da je osumnjičeni od 20. do 24. svibnja u Rendićevoj Ulici i na Savskoj cesti prijeteći medicinskom špricom počinio razbojništva u dvije ljekarne kako bi se domagao novca.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 37.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku je osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće podnijeto nadležnom državnom odvjetništvu.


Komentari