PIROMAN HARA KVARTOM? Pripalio stanarima smetlarnik, šteta je u desecima tisuća kuna, dan ranije gorio kontejner u ulici do ove

Photo: Zagreb.info

Nakon što smo pisali o dva sumnjiva požara na Medveščaku, odnosno jednom u Bogišićevoj, a drugom u ulici kneza Ljudevita Posavskog koja su se dogodila proteklog vikenda, o jednom, onom u Ljudevita Posavskog, oglasila se i policija nakon što su obavili očevid.

Obavljenim očevidom je utvrđeno da je najvjerojatnije požar prouzročio nepoznati počinitelj otvorenim plamenom koji je zapalio plastični kontejner za odlaganje papira s kojeg je vatra proširila na šest velikih komunalnih plastičnih kontejnera i jedan manji plastični kontejner. Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća kuna, priopćili su iz zagrebačke policije.

U ponedjeljak 12. travnja, dan nakon požara, obišli smo mjesto događaja, a to je izgledalo ovako:

Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info
Foto: Zagreb.info

Podsjećamo, u nedjelju, 11. travnja oko 21.25 sati, između Kvatrića i Zavrtnice u ulici Ljudevita Posavskog na kućnom broju 34, na za sada neutvrđen način izbio je požar u smetlarniku u prizemlju zgrade u kojoj se nalazi pet kontejnera za razni otpad od kojih je jedan izgorio u potpunosti dok su četiri nagorjela, izvijestila je zagrebačka policija u ponedjeljak, 12. travnja, ujutro.

Ozlijeđenih osoba nije bilo, a požar su ugasili vatrogasci. Od neslužbenih izvora saznali smo da su u požaru oštećene električne instalacije, pa u zgradi u čijem se prizemlju smetlarnik nalazi tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak ni u ponedjeljak ujutro nije bilo struje, odnosno rasvjete po stubištu, a nije radio ni lift.

“Ne daj Bože da se dogodilo nešto gore, tu ljudi žive iznad, spavaju, a i djeca se igraju tu u dvorištu zgrade po danu”, govori nam jedan stanar iz ulice koji nas je podsjetio na požar koji se dogodio u subotu u ulici do ove, a izrazio je i sumnju da su ova dva požara povezana te da se nisu dogodili sami od sebe.

Samo dan ranije, u subotu 10. travnja u ulici Baltazara Bogišića kod kućnog broja 26, ispred ulaza u osnovnu školu Silvija Strahimira Kranjčevića, oko 21.20 sati došlo je do požara kontejnera za papir. Inače, ovaj je kontejner od smetlarnika koji je gorio u nedjelju udaljen svega stotinjak metara.

Prizor je šokirao stanare te ulice, kao i prolaznike. Prema neslužbenim informacijama, u kontejner za papir nepoznata dvojica počinitelja su ubacili nešto zapaljivo i pobjegli.

Vatra je sukljala iz kontejnera, cijela je ulica bila ispunjena dimom, a nesnosan smrad podsjećao je na zapaljenu plastiku.

Vatrogasci su na teren došli oko 21.30 sati, te su prevrnuli kontejner kako bi ugasili požar. Brzom intervencijom zagrebačkih vatrogasaca požar je ugašen i nije došlo do veće materijalne štete, okolni objekti su bili sigurni.

O povezanosti ova dva požara još uvijek nemamo informacije, a vjerujemo kako će policija detaljno pročešljati slučaj kako se imovina, a ni stanari ovog kvarta, niti bilo kojeg kvarta u gradu, ne bi osjećali ugroženo.


Komentari