PIJE SE I VOZI: Zagrebačka policija oduzela 190 vozačkih dozvola

pixabay.com

Alkoholiziranih vozača bilo je napretek.

U dane vikenda, od 25. do 27. studenoga 2016., od 22 do 6 sati na području Policijske uprave zagrebačke provedena je akcija pojačanog nadzora alkoholiziranosti sudionika u prometu, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga.

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je ukupno 1133 prometna prekršaja, od čega je 205 prekršaja vozača pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja. Na mjestu prekršaja, kao mjera opreza oduzeto je 190 vozačkih dozvola, a iz prometa je isključeno 205 vozača. Kod 25 vozača (12,2%) alkotestiranjem je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu veća od 1,5 g/kg ili su odbili alkotestiranje. Za vrijeme akcije evidentirano je 18 vozačica (8,8%) koje su upravljale vozilom pod utjecajem alkohola. Tijekom provedbe akcije nadzora zlouporabe droga, preliminarno su testirane tri osobe kod kojih je test bio negativan, a jedna osoba je odbila testiranje. Od 205 prekršaja vozača s alkoholom u krvi ili odbijanjem alkotestiranja, evidentirana su 37 mlada vozača (18%) kojima je izmjerena koncentracija alkohola u nadzoru prometa.

Rekorderi u promilima

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozača izmjerena je u subotu, 26. studenoga u 3.40 sati u Donjoj Bistri, u Stubičkoj ulici, kod 20-godišnjaka koji je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka pod utjecajem od 2,24 g/kg alkohola u organizmu.

Najviša zabilježena koncentracija alkohola kod vozačica zabilježena je u nedjelju, 27. studenoga oko 3.10 sati u Zagrebu, na Remetinečkoj cesti, kod 25-godišnjakinje koja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registracijskih oznaka dok je u organizmu imala 1,68 g/kg alkohola.

Komentari