Pijani Uberov vozač autom krenuo na pistu Zračne luke Franjo Tuđman

FOTO: Josip Škof

Incident na ulazu u zagrebačku zračnu luku.

U petak 23. lipnja u zagrebačkoj Zračnoj luci Franjo Tuđman odvijala se prava drama. Naime, osobni automobil gotovo je razbio rampu na servisnoj cesti i krenuo prema pisti.

Policajci i zaštitari odmah su došli na mjesto događaja s upaljenim rotirkama. Incident je izazvao Damir M., Uberov partner-vozač. Prema riječima svjedoka incidenta, vozač Damir M. čim je shvatio da je krenuo prema pisti, okrenuo je vozilo i htio je izići iz zaštićene zone, ali u tome ga je spriječila rampa, a i policija i zaštitari su već bili stigli do njega.

Jedan od svjedoka kazao je za Večernji list da je na mjesto događaja došlo 15-ak policajaca i zaštitara. Svjedoci kažu da je Damir M. vozio cestom između starog i novog terminala i da je skrenuo lijevo na križanju gdje je znak obveznog zaustavljanja, i to na cestu kojom servisna vozila zračne luke dolaze na stajanke za zrakoplove. To je strogo zaštićena zona i kretanje je u njoj organičeno pa tako cisterne s gorivom svaki put kad idu na stajanke moraju stati pred rampu i proći detaljnu kontrolu.

Vozio pijan i bez važeće vozačke dozvole

U zagrebačkoj policiji su za Večernji list potvrdili kako su od zaposlenika Zračne luke Franjo Tuđman dobili dojavu da se u petak u 21.58 sati dogodio incident na ulazu u zračnu luku, nakon čega su izišli na teren.

Utvrdili su da je vozač Damir M. (51) skrenuo u krivi smjer prema ulazu u zračnu luku, gdje se nalazi i rampa koja je bila spuštena. Prošao je pored rampe te je tom prilikom okrznuo automobilom, nakon čega se odmah zaustavio i izišao iz vozila, rekli su u policiji.

Policijskim očevidom nisu utvrđena oštećenja ni na automobilu ni na rampi, a Damir M. prekršajno je prijavljen zato što je vozio pijan (imao je 1,1 promila alkohola u krvi), što nije imao važeću vozačku dozvolu i zato što je skrenuo na spomenutu cestu unatoč zabrani skretanja.

Očitovao se i Uber

U Uberu su za Večernji list kazali da istražuju sve detalje događaja od petka navečer na zagrebačkom aerodormu u kojem je sudjelovao njihov partner-vozač.

“U međuvremenu smo pokrenuli istragu kako bismo utvrdili sve okolnosti. Pravila ponašanja naših partner-vozača jasna su svima te ih se naši partner-vozači moraju strogo pridržavati. Utvrdi li se da je vozač bio pod utjecajem alkohola, neće mu biti dopušten daljnji rad preko Uberove aplikacije”, poručili su iz Ubera. Iako u policiji tvrde da Damir M. nije imao važeću vozačku dozvolu, u Uberu tvrde da su svi njegovi dokumenti važeći.


Komentari