PIJANI REKORDER: Vozio s dozom alkohola koju polovica ljudi ne preživi! Policija otkrila i što poduzima zbog jurnjave Neverom

Foto: Screenshot RTL/YouTube

Neslavni rekord, dosada još nezabilježen u policijskim izvješćima s autoceste (ne i na lokalnim i županijskim cestama), izmjeren je u četvrtak na autocesti kod Otočca.

Kod zaustavljenog 49-godišnjeg vozača, alkotest je izmjerio nevjerojatnih 3.92 promila te je vozač brzo priveden i zadržan na triježnjenju.

Probijanje rekorda i dostizanje skoro 4 promila, sud je “nagradio” s 12 tisuća kuna i oduzimanjem vozačke dozvole.

Koliko je ovo pijanstvo šokantno, navode liječnici koji, kako kaže RTL,  ističu da pijanstvo od 4 promila preživi pet od deset ljudi.

“Ako uzmemo u obzir da se gradacija novčanih kazni za prekršaj alkohola u prometu povećava za svakih 0,5 promila, da je već 1,5 promil inkriminiran kao najteži oblik tog prekršaja, lako možemo zaključiti da osoba koja ima 2 ili 3 puta veću koncentraciju alkohola u krvi nije sigurna kao pješak sudjelovati u prometu, a kamo li kao vozač. Vozači u takvom stanju nisu svjesni vozačkih sposobnosti i u lažnoj hrabrosti precjenjuju često svoje sposobnosti”, komentirao je ovaj događaj za RTL, Mato Kovačević, pomoćnik načelnika za cestovni promet PU zagrebačke.

Istražuje se jurnjava Neverom

Kovačević se osvrnuo se i na jurnjavu u Neveri te ustvrdio kako je policija za to doznala preko društvenih medija, a istraga je još uvijek u tijeku.

Kad utvrdimo bitne elemente prekršaja, vozač će biti sankcioniran”, najavio je Kovačević pa dodao i najavu za pojačani prometni nadzor policije ovog vikenda na području zagrebačke policijske uprave i šire.

“Cilj je alkotestirati sve zaustavljene vozače, sankcionirati nekorištenje sigurnosnog pojasa, nepropisnu brzinu i uporabu nepropisnu mobitela u vožnju”, objasnio je Kovačević.


Komentari