PIJANI RADILI KAOS U ZAGREBU: Jedan skrivio dvije prometne u 10 minuta, drugi je jedva punoljetan s debelim dosjeom prekršaja

Prometna policija (Foto: Niksa Stipanicev/CROPIX)

Zagrebačka je policija otkrila što su sve pijani vozači proteklih dana radili za volanom, a u poduljem popisu ističe se muškarac koji je skrivio čak dvije prometne nesreće.

Tako je u ponedjeljak oko 22 sata 39-godišnjak skrivio prometnu nesreću pod utjecajem alkohola od 1,92 promila. Nesreća se dogodila na raskrižju Samoborske ceste i Ulice Frane Lučića, a nastala je samo materijalna šteta. Vozač je kažnjen novčanom kaznom od 3000 kuna i oduzeta mu je vozačka dozvola na tri mjeseca.

U utorak je pak oko 14:30 na raskrižju Slavonske avenije i Servisne ceste uhvaćen 19-godišnjak bez položenog vozačkog ispita, a zbog više pravomoćnih presuda oduzet mu je osobni automobil. On je uhićen, a zbog niza počinjenih prekršaja određeno mu je zadržavanje od 15 dana, nakon čega će biti donesena presuda.

Istog dana probleme je radio 60-godišnjak koji je skrivio dvije prometne nesreće. Oko 18 sati je za volan sjeo s 2,5 promila alkohola u krvi i najprije kod raskrižja Aleje grada Bologne s Ulicom Medpotoki prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom i pobjegao s mjesta nesreće. Samo 10 minuta kasnije na Aleji Bologne nije se zaustavio na znak policije već je nastavio voziti, a onda je na raskrižju s Ulicom Velimira Škorpika naletio na zaustavljeni policijski automobil. Ni tu nije stao s prekršajima, nego je opet pokušao pobjeći, ovog puta pješice. Ubrzo je uhićen, a nakon otrežnjenja sud ga je kaznio novčanom kaznom u iznosu od od 19.500 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 12 mjeseca.

A pijanog 28-godišnjaka policija je uhvatila je u srijedu oko 1 sati dok je Selskom cestom vozio pod utjecajem alkohola od 1,75 g/kg. On je ”zaradio” novčanu kaznu u iznosu od 10.000 kuna i zabranu vožnje na dva mjeseca.

Istog je dana slična sudbina dočekala i 54-godišnjaka oko 20 sati na raskrižju Slavonske avenije i Ulice Svetog Ivana. On je napuhao 2,21 promil, pa je kažnjen novčanom kazno od 10.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima u trajanju od šest mjeseci.


Komentari