NAKON TRIJEŽNJENJA NA SUD Pijanci u zagrebačkom noćnom prometu skrivili nesreće u Dubravi i u centru grada

Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o dvije prometne nesreće koje su se sinoć, pod utjecajem alkohola, dogodile u našem gradu.

U srijedu, 13. travnja 2022. godine oko 1.05 sati u Zagrebu, Ljubijska ulica- Dubrava, 29-godišnji vozač sudjelovao je u prometnoj nesreći kojom prilikom je nastala samo materijalna šteta. Nadalje, alkotestiranjem je utvrđeno kako je upravljao osobnim vozilom zagrebačkih registarskih oznaka za vrijeme dok je u organizmu imao alkohola u iznosu od 1.77 g/kg. Nakon pružene liječničke pomoći vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu te je nakon otrježnjenja prepraćen na nadležni sud. Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu nesavjesni vozač je proglašen krivim te mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 11.500 kuna i određena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca, navode iz policije.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL, Ilustracija

Također u srijedu, navode iz policije, oko 23.15 sati dogodila se prometna nesreća na raskrižju ulica Pavla Hatza i Draškovićeve u kojoj se sudjelovao 49-godišnji vozač osobnog automobila zagrebačkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,97 g/kg. Nakon pružene liječničke pomoći vozač je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu te je nakon otrježnjenja prepraćen na nadležni sud. Tom prilikom mu je izrečena ukupna novčana kazna u iznosu od 11.500 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.


Komentari