Pijana Zagrepčanka (28) vozila Slavonskom, policajci su je itekako zamijetili: Zabilježeno više od dvjesto prekršaja, građani se opet ‘dokazali’

Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

Zagrebački su policajci i ovog vikenda bili na cestama i provjeravali Zagrepčane koji se nisu držali zakona dok voze. U noći sa subote na nedjelju gledali su se najviše prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, prekoračenje dopuštene brzine, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nepropisna uporaba mobitela u vožnji.

Ukupno je zabilježeno 95 prometnih prekršaja, od čega su 15 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 29 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, šest zbog nepropisnog korištenja mobitela, devet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa. Dvije osobe su zadržane do otrježnjenja, jedna osoba je recidivist te zabilježeno je 36 drugih prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 31-godišnjakinje koja je vozila auto u Vukovini i utvrđena joj je koncentracija od 1,67 g/kg alkohola u organizmu te kod 30-godišnjaka koji je vozio auto u Svetoj Nedelji, a utvrđena mu je koncentracija od 1,58 g/kg alkohola u organizmu.

S petka na subotu isto ‘vatreno’


U prvom danu provođenja ove preventivno represivne akcije, policajci su također imali pune ruke posla, utvrđeno je ukupno 111 prometnih prekršaja, od čega su 23 prekršaja počinili vozači pod utjecajem alkohola, 34 prekršaja počinjeno je zbog nepropisne brzine, 10 zbog nepropisnog korištenja mobitela, 10 zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Tri osobe su dovedene na sud, a pet ih je zadržano do otrježnjenja te su zabilježena 34 druga prekršaja.

Najveće zabilježene koncentracija alkohola su kod 50-godišnjaka koji je vozio auto u Prigorju Brdovečkom i utvrđena mu je koncentracija od 2,34 g/kg alkohola u organizmu, kod 66-godišnjaka koji je vozio auto u Velikoj Gorici, a utvrđena mu je koncentracija od 1,85 g/kg alkohola u organizmu te kod 28-godišnjakinje koja je vozila auto Slavonskom avenijom te joj je obavljenom kontrolom utvrđena koncentracija od 1,85 g/kg alkohola u organizmu.

Sve skupa – nije dobro 

U posljednja 24 sata obavljen je očevid 29 prometnih nesreća. U dvije prometne nesreće dvije osobe su lakše ozlijeđene. Kao posljedica 27 prometnih nesreća nastala je samo materijalna šteta.

Komentari