Pijana maloljetnica razbijala po kafiću pa ju premlatili konobarica, njezin muž i kći

Kafić, Ilustracija (Foto: Guliver)

U poznatom kafiću u Križevcima odvijala se prava drama, a cijeli događaj završio je na sudu.

Naime, u kolovozu prošle godine nešto prije ponoći, jedna je 17-godišnjakinja počela razbijati po lokalu. Bacila je čašu i pivsku bocu, na što konobarica nije ostala imuna te je maloljetnicu primila za kosu i izvukla van. U tom trenutku u sukob se uključila i 19-godišnja kći od konobarice te su se potukle.

“Maloljetnica je nogom u prsa udarila i konobaricu koja je pala na pod gdje su se nastavile tući i jedna drugu čupati za kosu. U jednom trenutku tučnjavu je vidio konobaričin suprug.

On je maloljetnicu uhvatio rukama za vrat, udario njenim tijelom u zid te ju počeo udarati rukama po cijelom tijelu. Maloljetnica je nakon ovog događaja zatražila liječničku pomoć u Zavodu za hitnu medicinu u Križevcima, gdje su joj utvrđene lake tjelesne ozljede”,  stoji u presudi, prenosi portal Danica.

Također je priznala da je te večeri popila tri piva pa je napuhala 1,65 promila. U kafiću je bila s bratom i majkom, a tvrdi da je čašu i pivsku bocu slučajno razbila i da ju je na nakon toga konobarica povukla za kosu. Priznala je i da se potukla s konobaričinom kćeri.

Tuču s maloljetnicom, konobarica i suprug su negirali, ali je prekršajni sudac u Križevcima zaključio da su i oni sudjelovali u remećenju javnog reda i mira temeljem izjava svjedoka. Maloljetnici je izrečen sudski ukor te je proglašena krivom, a drugookrivljena konobarica mora platiti kaznu od 100 njemačkih maraka. Također, konobaričina kći mora platiti 200 maraka i suprug 100 maraka. Svo troje moraju podmiriti po 200 kuna troškova postupka.

S obzirom na to da je presuda prekršajnog suca nepravomoćna, okrivljeni se na nju mogu žaliti.


Komentari