Pijana djevojka napala vlasnika pekarnice jer ju je zbog alkoholiziranosti odbio poslužiti pivom

Ilustracija (Foto: Pixabay)

Prava drama odigrala se u jednoj pekarnici u Vukovaru u svibnju 2019., a za nju se glavna akterica pokajala na glavnoj raspravi na sudu 7. travnja ove godine.

Naime, mlada Vukovarka je pod utjecajem alkohola od 2,42 promila, verbalno napala vlasnika pekarnice, jer ju je zbog pijanstva odbio poslužiti pivom. Time je djevojka kod vlasnika pekarnice prouzročila uznemirenost i povredu dostojanstva na osnovi etničke pripadnosti.

Stoga ju je Općinski sud u Vukovaru proglasio krivom i morat će platiti 1000 kuna kazne u roku od 30 dana od pravomoćnosti presude, ali kako je bila zadržana u policiji na triježnjenju, to joj se uračunava kao dva dana kazne.

Kako svaki započeti dan zadržavanja iznosi 300 kn novčane kazne, kazna joj iznosi 400 kuna. I djevojka ima još popusta, kazna će se smatrati da je u cjelini plaćena ako plati dvije trećine izrečene novčane kazne, pa bi konačna kazna mogla biti 267 kuna, piše Glas Slavonije.

Okrivljena je rekla kako se smatra krivom, požalila je zbog počinjenog prekršaja i predložila je da ju sud blaže kazni te obećala da se sličan prekršaj neće ponoviti.

 

Komentari