Pijan za volanom usmrtio motociklista na jednoj od najprometnijih avenija pa dobio kaznu zatvora

Prometna nesreća, Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je na četiri i pol godine zatvora osuđen Darko Knežević (41).

Sudsko vijeće pod predsjedanjem Zdravka Majerovića izreklo je Kneževiću i sigurnosnu mjeru zabrane upravljanja svim kategorijama vozila u trajanju od pet godina, s tim da mu ta sigurnosna mjera počinje teći tek nakon odsluženja kazne. Uz to, Knežević mora platiti i troškove sudskog postupka u iznosu od 8760 kuna.

Kneževića je optužnica teretila da je 10. studenog 2017. u 20.15 sati, s 1,15 promila alkohola u krvi, izazvao nesreću u kojoj je usmrtio Gorana Štefaneka. Knežević je uprvaljao VW Polom vinkovačkih oznaka te se kretao Ljubljanskom avenijom u smjeru istoka. Na raskrižju s Ulicom Milana Rešetara, Ulicom Svilkovići i Zagrebačkom avenijom, dok je za njegov smjer kretanja bilo upaljeno crveno svjetlo, Knežević je skrenuo lijevo.

Potom se nastavio kretati Ulicom Milana Rešetara gdje je naletio na motocikl kojim je upravljao Štefanek. Za Štefanekov smjer kretanja bilo je upaljeno zeleno svjetlo, a od siline udarca motociklist je pao na tlo. Zadobio je teške i po život opasne ozljede od kojih je preminuo 21. listopada u KBC Sestara Milosrdnica.


Komentari