PIJAN SLUČAJNO RANIO PRIJATELJA! Eskaliralo druženje kod mladog policajca

Policajac, ilustracija (Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Ilustracija

Uporaba oružja u alkoholiziranom stanju može eskalirati s kobnim posljedicama, a nažalost  jedan takav slučaj dogodio se u Maksimiru. Dva muškarca su 27. siječnja u ranim jutarnjim satima pili u obiteljskoj kući, a potom je jedan od mladića, koji je ujedno i vježbenik  Policijske uprave zagrebačke odlučio pokazati svoj pištolj prijatelju.

Pokazivajući pištolj 25-godišnjaku, vježbenik je slučajno opalio jedan komad streljiva čije je zrno pogodilo unesrećenog u predjelu obje noge, zbog čega je hitno prevezen u KBC Zagreb.

“Temeljem naloga Županijskog suda obavljena je pretraga  u Ulici Gorički odvojak, te pronađeno poluautomatsko oružje, puška „PAP“ s pripadajućom bajunetom i više komada streljiva, a koje je oružje i streljivo sukladno Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građanima zabranjeno.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, u zakonskom roku osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu.

Ujedno, rješenjem načelnika Policijske uprave zagrebačke vježbenik je udaljen iz službe zbog sumnje u počinjenje teže povrede službene dužnosti te će protiv njega u zakonskom roku podnijeti zahtjev za pokretanjem disciplinskog postupka nadležnom Disciplinskom sudu u Zagrebu”, stoji u priopćenju PU Zagrebačke.


Komentari