Petra je imala 17 godina kad je preminula u nesreći. Evo koliku će odštetu dobiti roditelji

Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL, Ilustracija

Petra (17)  i Alen (28) u svibnju 2017. godine sjeli su u automobil, ne sluteći da će im to biti posljednja vožnja. Mladi životi tragično su se ugasili oko dva ujutro kada je mercedes u blagom lijevom zavoju izletio s ceste u Križevcima. Roditelji poginule djevojke sada će dobiti ukupno oko 600.000 kuna odštete, nepravomoćno je odlučio sud.

“Došlo je do prelaska vozila na suprotnu stranu kolnika, a zatim do bočnog zanošenja i vraćanja na desnu stranu, a potom slijetanja udesno i udara lijeve bočne strane vozila u stup električne rasvjete, koji se od siline udara prelomio.

Vozilo se nastavilo nekontrolirano bočno kretati nakon čega je sletjelo u potok gdje se vozilo zaustavilo u vodi dubine oko jedan metar U ovom prometnoj nesreći smrtno su stradali vozač Alen i suvozačica Petra“, stoji u presudi, prenosi Danica.

U automobili su, na stražnjih sjedalima, s poginulima bili Ranko i Stevo.

Ranko je na sudu svjedočio kako nije vidio da je Alen bio pijan, niti je to osjetio dok je ulazio u automobil, a isto je tvrdio i za suvozačicu.

Stevo se prisjetio kako su preminuli ipak konzumirali alkohol u kafiću prije nesreće. Bio je te noći u društvu s Alenom i poznato mu je da je popio dva piva, kaže.

S druge strane, vještaci MUP-ova centra Ivan Vučetić tvrde da su unesrećeni bili alkoholizirani, no nisu mogli ustanoviti iznos promila.

Tvrtka kod koje je mercedes bio osiguran žalit će se na nepravomoćnu presudu kojom im je naloženo da Petrinim roditeljima plate oko 600.000 kuna odštete.

 


Komentari