Pedofil pokušao odvući djevojčicu iz parkića u svoj stan! Policija: ‘Bio je pijan!’

foto:pexels

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Dubrovnik 45-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode u pokušaju.

Sumnjiči se da je u večernjim satima u srijedu, prvo verbalno, a potom i silom pokušao odvesti djevojčicu, koja se u tom trenutku nalazila u parku na Batali u Dubrovniku, do svog stana koji se nalazi u blizini, doznaju 24sata.

Odustao je kada su došli njeni prijatelji koji su pozvali policiju. Muškarac je vrlo brzo uhićen, već u 22,45 sati, kada je utvrđeno da je pod utjecajem alkohola od 2,83 g/kg, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 45-godišnjak je uz kaznenu prijavu, kasno sinoć, predan pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave.

Danas je doveden pred suca istrage čijom mu je odlukom određen istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnostima koje upućuju na to da bi čekajući završetak istražnog kaznenog postupka mogao nastaviti s vršenjem ovakvih ili sličnih, težih kaznenih djela.

Općinsko državno odvjetništvo smatra da postoji osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo protupravnog oduzimanja slobode (članak 136. stavak 3 KZ-a) djevojčici od 14 godina. Za ovo kazneno djelo, s obzirom da je počinjeno prema djetetu zapriječena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Pred istražnog sudca dovest će se četiri, pet svjedoka od 14 do 15 godina koji su tu večer bili s djevojčicom u parku. Nakon toga će se održati novo saslušanje i donijeti odluka.


Komentari