PAZITE KOGA PUŠTATE U STAN! Lažni električari krali po Volovčici i centru grada, pa pobjegli glavom bez obzira

Električar. Ilustracija. (Foto: Pixabay)

Zagrebačka policija stala je na kraj prevarantima koji su se lažno predstavljali kao električari i Zagrepčanima ulazili u stanove s ciljem da ih opljačkaju. Radi se o 41-godišnjaku i 37-godišnjaku.

Harali su u lipnju i kolovozu na području Volovčice, ali i u centru grada.

“Naime, sumnja se da je 21. lipnja 2021. godine oko 16.10 sati osumnjičeni 37-godišnjak prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da istu protupravno prisvoji, došao do stana 97-godišnjakinje u Ulici Ljudevita Posavskog u Zagrebu te joj se lažno predstavio kao električar pod izgovorom da je došao zamijeniti električno brojilo.

Nakon što ga je oštećena pustila u stan iskoristio je njenu nepažnju te iz njene torbice otuđio novčanik s dokumentima, novac te bankovnom karticom uz koju je bio ispisan pripadajući pin, a zatim se s otuđenim dao u bijeg. Potom je, sumnja se, otišao do tržnice na području Volovčice gdje je osumnjičenom 41-godišnjaku predao prethodno otuđenu bankovnu karticu s pripadajućim pinom. S ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, sumnja se, 41-godišnjak je istog dana oko 16.30 sati navedenom karticom na bankomatu na području Volovčice s računa oštećene podignuo novac. Dio tako pribavljenog novca predao je osumnjičenom 37-godišnjaku dok je dio zadržao za sebe.

Pobjegli automobilom

Također, dva mjeseca kasnije, 21. kolovoza 2021. godine između 12.35 i 12.50 sati, prema unaprijed stvorenoj namjeri oduzimanja tuđe pokretne stvari s ciljem da ju protupravno prisvoje osumnjičeni su se zajedno osobnim automobilom marke ”Peugeot” zagrebačkih registarskih oznaka dovezli u Ulicu kralja Zvonimira, gdje su na ulazu u stambenu zgradu ugledali oštećenu 79-godišnjakinju. Potom je osumnjičeni 41-godišnjak prišao oštećenoj pod izgovorom da joj želi pomoći. Nakon što su obojica osumnjičenih za oštećenom i ušla u njenu stambenu zgradu, lažno su joj se predstavili kao zaposlenici javnog poduzeća navodeći da je potrebno zamijeniti električno brojilo u njenom stanu. Po ulasku u stan od oštećene su zatražili novac u svrhu navodnih troškova promjene električnog brojila što je oštećena odbila platiti prije nego joj se izda račun. Međutim, u pogodnom trenutku osumnjičeni su iskoristili njenu nepažnju te su iz ladice u hodniku otuđili novac. Pod izlikom da odlaze po novo brojilo napustili su njen stan te se automobilom dali u bijeg.

Materijalna šteta pričinjena ovim djelom iznosi oko 9500 kuna”, izvijestila je zagrebačka policija.

Osumnjičeni 41-godišnjak završio je u pritvoru, dok se 37-godišnjak već nalazio u istražnom zatvoru.


Komentari