PAO ŠVERCER U kamionu prevozio skoro 15000 kutija cigareta, a sakrio ih u palete s drvom za grijanje

Policijska uprava karlovačka objavila je kako je jučer na graničnom prijelazu Jurovski Brod, na izlazu iz Republike Hrvatske, uhvatila švercera koji je pokušao preko granice ‘prebaciti’ veliku količinu ilegalnih cigareta.

“Izvršena je kontrola teretnog vozila bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka kojem je bilo pridodano priključno vozilo, a kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine star 35 godina. Tom prilikom utvrđeno je da je vozač u vozilu prevozio 14970 kutija raznih vrsta cigareta čiji je promet ograničen. Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te je osumnjičen da je cigarete prevozio u cilju izbjegavanja carinskog nadzora skrivene između i u paletama s ogrjevnim drvom te u metalnom spremniku u dijelu priključnog vozila, a u Republiku Hrvatsku je iz Bosne i Hercegovine ušao jučer 15. veljače na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo“, izvijestila je policijska Uprava karlovačka.

Foto: PU karlovačka

Zbog sumnje da je 35godišnjak počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora on je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo, javili su iz policije.

Komentari