Pao s tri i pol kile kokaina: Za Josipa (35) je presudna bila Maša Izzy Top

Pixabay

Granična kontrola na Bregani prisjela je u subotu 35-godišnjem Josipu S. U njegovom automobilu pronađeno je preko 3,4 kilograma kokaina vrijednog gotovo milijun kuna, piše Jutarnji.

Policijski službenici granične policije drogu su otkrili tijekom pojačanih aktivnosti usmjerenih na suzbijanje prekograničnog kriminaliteta, a dostavno vozilo Renault Kangoo koje je vozio Josip S. bilo je samo jedno u nizu onih koje su temeljito, a kasnije se pokazalo i opravdano, pretražili.

Važnu ulogu tu je odigrao policijski pas za detekciju droge Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, vučjakinja Maša Izzy Top, koja je, dok je hodala oko vozila i njušila karoseriju, pokazala reakciju koja je ukazivala na nedopuštene supstance.

Nakon psećeg “miga”, djelatnici PNUSKOK-a temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Velikoj Gorici, dostavno vozilo u vlasništvu jedne tvrtke pretražili su i u tovarnom prostoru otkrili posebno dorađeni spremnik u kojem su se nalazila tri paketa kokaina teškog 3,479 kilograma.

Mladi vozač, koji je na Breganu stigao iz Slovenije, odmah je uhićen i odveden na kriminalističko istraživanje nakon kojeg je u nedjelju predan pritvorskom nadzorniku. Policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu protiv Josipa S. podnijela kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Velikogorički sudac istrage ipak ga je pustio da se u daljnjem tijeku postupka brani sa slobode.

Istražitelji sumnjaju kako je Josip S. drogu nabavio na neutvrđen način na području Europske unije te ju je namjeravao preprodati na ilegalnom hrvatskom držištu. Da je zaplijenjeni kokain uspio doći do krajnjih korisnika, prema računicama na crnom tržištu, zarada bi bila milijunska.

“Ne mogu vam ništa govoriti o detaljima kaznenog predmeta jer sve je još u postupku. Mogu samo reći da nije prihvaćen zahtjev Općinskog državnog odvjetništva u Novom Zagrebu da se okrivljeniku odredi istražni zatvor. Dobili smo mogućnost obrane sa slobode i to je bitno u ovoj fazi, a dalje ćemo vidjeti kako ćemo se očitovati o svemu”, rekao je kratko za Jutarnji list Milko Križanović, odvjetnik Josipa S.


Komentari